Kuukausikatsaus toukokuuhun

Pörriäinen kukassa on kesän merkki

Toukokuu vetelee viimeisiään ja pian se saatetaan muiden menneiden kuukausien seuraksi kuluneiden kuukausien hautuumaalle. Ennen sitä on kuitenkin tavalliseen tapaan aika tehdä pikainen kuukausikatsaus kuukauden tapahtumista.

Tuttuun tapaan kuukausi oli pääpiirteittäin tuttuja kaavoja toistavaa, mutta mukaan mahtui kaksi viikonlopun reissua jolloin poistuin kotoa kauemmaksikin. Viikko sitten viikonloppuna kävin Mikkelissä jossa tuli myös käytyä paikallisessa Adventtikirkossa (lue täältä). Lisäksi kuun viimeisenä viikonloppuna lähdin Kokkolaan siskon luo kummityttöni syntymäpäiville, joten toinenkin hieman kotoa kauemmaksi tehty reissu kuukauteen mahtui tuomaan vaihtelua arkeen.

Kuukausi oli muutoinkin mukava ja tulipa parin vuoden tauon jälkeen nähtyä jälleen kaveria joka on ollut lähetystyössä Venäjällä jo monta vuotta. Hän oli koronatilanteen vuoksi Suomessa hyvän tovin ja ennen paluutaan Venäjälle näimme ja istuimme iltaa. Oli kyllä mukava nähdä häntäkin pitkästä aikaa livenäkin!

Toukokuuhun mahtui myös pitkästä aikaa lyhytfilmien tekoa kun teimme kaverin kanssa Robotti-lyhytfilmin (lue tästä postaus). Lyhytfilmin tekemisestä yleisesti tuli tehtyä myös pidempikin postaus, joten mikäli kiinnostaa tietää mitä kaikkea lyhäreiden tekoon kuuluu käy lukaisemassa myös se postaus (lue täältä).

Sorsia (kai?) lammella

Töiden osalta mitään suuria ihmeitä ei tullut koettua, töitä tein yhä etänä 100 % ajasta eikä ainakaan vielä näillä näkymin näytä olevan muutosta siihen tulossa hetkeen. Yli vuosi on jo etätöitä tullut tehtyä eikä ne vieläkään tympäise, joten nykyinen järjestely sopii itselleni hyvin 🙂

Elokuvien katselu oli tässäkin kuussa harmillisen vähäistä aikataulujen vuoksi ja ainoastaan kuusi elokuvaa kerkesin katsomaan. Toivottavasti kesän jälkeen edes enemmän irtoaa jälleen aikaa myös elokuvista nauttimiselle.

Kuukauden aluilla kirjoitin tänne blogiin Sony CX240 -videokamerasta (lue täältä) ja siitä että olen innostunut laitteesta paljon. Kuukauden loppuun tullessa tilanne ei ole muuttunut mihinkään, kamera on kulkenut melkein joka paikassa mukana ja materiaalia on tullut kuvattua paljon joten olen yhä ihan fiiliksissä kyseisestä vekottimesta. Harmillista että aikaisemmin ei ole tullut tajuttua kuinka hauska vekotin videokamera voikin olla, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan 🙂

Kuten aikaisemmissakin kuukausissa on seurakuntaelämä ollut aktiivista. Sapattisin on yhä ollut jumalanpalveluksia kotikirkoissa sekä keskiviikkoisin on ollut pienryhmät tavalliseen tapaan joten onneksi tähän ei ole tullut muutoksia.

Kokonaisuutena toukokuu oli hyvä kuukausi missä oli mukavaa tuttuja kuvioita pyörivää arkea sekä sopivan paljon myös vaihtelevuutta. Tästä on hyvä kääntää kalenterin sivua ja suunnata vähitellen katse kohden alkavaa kesäkuuta. Hyvää ja nautinnollista kesäkuuta jokaiselle 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.