Kokkailukeskiviikko: Makaronia ja soijaa paseeratun tomaatin kera

Yksinkertainen ja nopea kotiruoka

Tämänkertaisena kokkailukokeiluna oli makaronia sekä paseeratun tomaatin kanssa pannulla valmistettua soijaa. Käytännössä siis kasvisateria jonka valmistaa nopeasti vaihtoehtona pannulla kärvennetylle jauhelihalle.

Yksinkertainen ateria ei vaadi suuria kokkailutaitoja. Pannu kuumenemaan, hieman margariinia pannulle ja kun se on sulanut viskaa soijat ja paseeratun tomaatin pannulle lämpenemään. Samaan aikaan kun nämä lämpenevät pannulla saa veden keitettyä ja makaronit valmistettua.

Pannulta tuli annos otettua pois samaan aikaan kun makaronit olivat sopivan pehmeiksi kiehuneita ja kun niistä kippasi veden pois.

Raaka-aineet (lisäsin chilimaustetta myös). Ensi kerralla koetan lisätä sipulia.
Koostumus on miellyttävä

Makunsa puolesta tällaisenaan tämä oli suhteellisen tylsä ja puinen kokemus. Kyllähän sen syö eikä se pahallekaan maistu, mutta ei se mitenkään erityisen suuria hurraa-huutojakaan aikaan saanut.

Kuitenkin suussa miellyttävän koostumuksen, totuttavissa olevan maun sekä edullisen hintansa vuoksi uskon että tämänkaltaisia kokkkailuita tulee jatkossakin laitettua arkiruoaksi. Uskoisin että sipulin ja paremman maustamisen kanssa tästä saa löydettyä herkullisempiakin variaatioita, joten tästä on hyvä aloittaa tutkimusmatkaa kohden parempia makumaailmoita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.