Perjantaipullo: Mönchshof Bockbier

Saksalaisen Kulmabacher Brauerein panimon Mönchshof Bockbier on 6.9 % vahvuinen Bock eli vahva lager. Katkeroita siinä on 25.0 EBU ja kantavierrettä 16.2 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta Suomessa saa ainoastaan Alkoista joissa se kuuluu vakiovalikoiman tuotteisiin. Lisätietoja oluesta löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on ulkoisesti miellyttävä ja luultavasti korkkityypistään johtuen hieman kotikaljamaista tunnelmaa mieleen nostattava. Iloisesti poksahtavan oluen aukaistua löytää makean ja leipäisen tuoksun.

Tuoppiin kaataminen ottaa hieman aikaa runsaasta vaahdosta johtuen. Vaahto mikä pinnalle muodostuu on paksua, kermaisaa ja miellyttävää niin suulle kuin silmillekin. Väri on omaan silmääni poikkeuksellisen kaunis punertavassa sävyssään.

Suutuntuma on alkon sivun mukaan keskitäyteläinen, mutta oman makukenttäni mukaan sijoittaisin tämän lähemmäksi täyteläistä kuin keskitäyteläistä. Runsaan täyteläinen ja voimakas ote sopii hyvin tämän pukin olemukseen eikä se siltikään vie oluen pehmeää tuntua pois. Pidän!

Maku on makea eikä humala nouse liiaksi esiin vaan pysyy tasapainoisesti taka-alalla. Alkon kuvaus kertoo tämän olevan maitosuklainen, mutta en kyllä tästä sellaista itse onnistu löytämään. Sitä vastoin kuvauksen ilmaisu luumuhilloisuudesta osuu paremmin nappiin ja se on makeuteensa ja makuunsa luultavasti osuvin ilmaus mitä itsekään tästä osaan ilmaista.

Kokonaisuutena poikkeuksellisen hyvä olut jonka mielellään nautin toisenkin kerran.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mies ja kitara -tunnelma, mm. Sibanda & Peter Luha – It’s a man’s word tai Coldplay – The Scientist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.