Perjantaipullo: Wychwood King Goblin

Englantilaisen Wychwood Breweryn King Goblin on 6,6 % vahvuinen strong ale. Kantavierrettä oluessa on 15.7 °P ja katkeroaineita 35.0 EBU. Olutta myydään Alkon vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on tyylikäs ja mukavasti kansantarujen tunnelmaa tavoittava joka ainakin itselleni iskee. Pullon aukaistua löytää laimean ja lähes väljähtäneen tuoksun joka jättää hieman mitäänsanomattoman tunnun eikä herätä erityisesti suuria tunteita. Tuoppiin kaataminen ottaa hieman aikaa runsaan vaahtoamisen vuoksi. Pinnalle muodostuva vaahto on kaunista katsella, mutta kuten niin monet muutkin kauniit asiat elämässä on se pian kadonnut ajan tehdessä tehtävänsä. Tässä tapauksessa aikaa ei kovin kauaa tarvitse odottaa kun vaahto on vain muisto menneestä.

Väri on ruskeahkoa omaan silmääni, mutta Alkon sivun mukaan meripihkankeltainen. Joko katson tätä erikoisessa valaistuksessa tai sitten määritelmäni tai Alkon määritelmät väreistä on aivan erilaiset ja yhtä lähellä toisiaan kuin Jupiter on maata. Oli miten oli ruskeahkona tämän itse näen. Ei mitenään erityisen kaunis, mutta kotikaljamaista tunnelmaa värissä kuitenkin on.

Suutuntuma on keskitäyteläinen mutta aavistuksen laimea. Alko kuvaa suutuntumaa täyteläiseksi joten tämän pullon kohdalla oma todellisuuteni ja Alkon kuvauksen todellisuus ei oikein löydä paljoa yhtymäkohtia. Maku on leipäisä ja maltainen yrttisellä olemuksella joka sinänsä kyllä toimii edes kohtalaisesti, mutta omaan makuuni se olisi kaivannut silti voimakkaampaa humalointia ja tiukempaa särmää päästäkseen kunnolla oikeuksiinsa.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin metallivivahteiset kansantanhujen tunnelmia tai folkahtavia musiikin tyylejä jollain muotoa flirttailevat poljennot, mm. Ensiferum – In my sword I trust tai Saltatio Mortis – Ebenbild.

Leave a Reply

Your email address will not be published.