Perjantaipullo: The Crafty Irish Craft Lager

Englantilaisen The Crafty Brewingin Irish Craft Lager on 5.0 % vahvuinen lager jonka IBU-arvo ilmeisesti on 33. Muita tietoja oluesta en oikein löytänytkään, ehkä siksi että kyseessä on ilmeisesti LIDLin brändäämä olut josta sen vuoksi ei paljoa tietoja löydä. Kuten tästä voi arvata, oluen saatavuus löytyy LIDLeistä.

Pullo on tyyliltään mukavan simppeli mutta toimiva. Pullon avattua löytää perinteikkään viljaisan lagerin tuoksun joka onneksi säilyy myös tuopissa. Tuoppiin kaataminen on vaivatonta sillä vaahtoavuus on suhteellisen runsaasta määrästään huolimatta ennalta arvattavaa eikä erityistä varovaisuutta joudu käyttämään kaatamiseen.

Väri on viljan vaalea mutta laimea eikä se ainakaan itseäni erityisemmin puhutellut. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on aavistuksen pistävä ja siinä on makeaa hunajaista vehnäisyyttä ja tuo paikoitellen mieleen tsekkiläistyyliset lagerit. Miellyttävä olut jota mieluusti toivon näkeväni LIDLin valikoimissa jatkossakin.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. Bon Jovi – I’ll be there for you tai Cinderella – Don’t know what you got (Till it’s gone).

Leave a Reply

Your email address will not be published.