Perjantaipullo: The Crafty Irish Craft Red Ale

Irlannista tulevan The Crafty Brewinging Irish Craft Red Ale on 4,1 % vahvuinen red ale. Kyseessä on ilmeisesti LIDLille brändätty olut joten muiden tietojen löytyminen jäi valitettavasti vajaaksi. Olutta myydään Suomessa LIDLeissä.

Ulkoisesti pullo on mukavan yksinkertainen mutta toimiva. Tuoppiin kaataminen käy vaivattomasti vähäisen vaahtoavuuden vuoksi. Tuopissa oluen kaunis tumman punaruskea sävy pääsee mukavasti esiin. Tuoksu on tuoppiin kaadettuna miellyttävä, aavistuksen mämmimäinen ja imelä, pullossa vielä ollessaan jostain syystä tuoksu ei kovin miellyttävältä tuntunut.

Suutuntuma on suhteellisen laimea, keskitäyteläistä vetisempää sorttia. Maussa on luumuista vivahdetta ja siitä kyllä erottaa red alelle ominaisen aromikkaan ja makean olemuksen, mutta kokonaiskuva jää silti valitettavan laimeaksi. Tuhdimpi ja runsaampi olemus olisi tehnyt tästä hyvän oluen, tällaisenaan se harmillisesti kallistuu tylsäksi ja mitäänsanomattomaksi omassa makumieltymyksessäni.

Musiikkina tämän kanssa menee mukavasti kepeä kotimainen poprock, mm. Haloo Helsinki! – Piilotan mun kyyneleet tai BEHM – Hei rakas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.