Perjantaipullo: Karhu Laku Porter

Sinebrychoffin panimon Karhu Laku Porter on 5,5 % vahvuinen portteri. Kantavierrettä oluesta löytää 13,7 °P, katkeroita 31 EBU ja väri on 250 EBC. Olutta myytiin ainakin Vantaa Koivukylässä R-Kioskilla joten saatavuus luultavasti on kohtalaisen hyvä myös kaupoissa. Lisää tietoa oluesta löytää Sinebrychoffin sivuilta (katso täältä).

Tölkki on mukavan pelkistetty ja tyyliltään tuo mieleen kotimaisen Mokoma-yhtyeen albumien kansitaiteet. Tuoppiin kaataminen vaatii hieman malttia sillä vaahtoavuus on runsasta mutta onneksi myös ennakoitavasti käyttäytyvää. Paksu ja kermaisa vaahto pysyy myös tuopissa pidemmän tovin joka ainakin itselleni toimi hyvin. Väri on kauniin musta.

Tuoksu on mieto ja kyllä sieltä lakritsan tuoksua saa kaivettua kun tarpeeksi etsii. Suutuntuma on täyteläinen. Maku on pehmeä ja tasapainoinen ja siitä löytää maltaisuutta ja myös kepeästi lakritsaista vivahdetta. Lakritsi olisi voinut olla vahvemminkin esillä, mutta tällaisena tämä on ainakin mukavan tasapainoinen.

Porttereissa olen tottunut vahvempaan alkoholimäärään ja sitä myöten myös tässä olisin kaivannut voimakkaampaa tuntua, sillä vähäisellä alkoholitilavuudella varustetut portterit ovat yleensä omaan makuuni jossain määrin vetisen tuntuisia. Aavistuksen laimea jälkimaku tuntuu tässäkin ja tätä toivottavasti saa joskus (ellei jo saa?) myös vahvempana versiona sillä tällaisenaankin tämä on toimiva porter joka saattaisi saada enemmän jämäkkyyttä vahvemmalla otteella.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. AMESOEURS – Video Girl tai Heretoir – The White.

Leave a Reply

Your email address will not be published.