Perjantaipullo: Teerenpeli Pohjoiskaarre

Teerenpeli-panimon Pohjoiskaarre on 4,4 % vahvuinen pale ale. Sen väri on 10 EBC, katkeroita siinä on 35 EBU ja kantavierrettä 11,2. Olutta löytyi ainakin Vantaan Koivukylän Citymarketista. Lisää oluesta löytää tietoja Teerenpelin sivuilta (katso täältä).

Pullon etiketti on tyylikäs ja tuo ainakin itselleni mieleen Gallen-Kallelan maalaukset jostain syystä. Olut tuoksuu raikkaalle ja sitruksiselle niin pullossa kuin tuopissakin. Tuoppiin kaataminen ottaa aikansa sillä vaahtoaminen on runsasta ja sen kanssa saa olla maltillinen jotta ei ylitse tuopin onnistu kaatamaan.

Väri on kullankeltainen ja olemukseltaan hivenen samea. Suuntuma on keskitäyteläinen ja sopivasti pistävää sorttia. Maussa on raikkkautta ja sitruksisuutta ja se on aavistuksen kuivahko. Tasapainoinen kokemus ja omaan makuuni toimiva olut.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin kansanmusiikki, mm. Sanni Halla – Nuku nuku nurmilintu tai Tallari – O Kriste, Kunnian Kuningas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.