Perjantaipullo: Brlo Helles

Berliinistä kotoisin olevan BRLO Brauhausin panimon BRLO Helles on 5,0 % vahvuinen vaalea lager. IBU-arvo oluessa on 25.

Pullo on erottuva ja toimiva sopivalla askeettisella tyylillään. Pullon aukaistua löytää sitruksisen mutta aavistuksen tunkkaisankin tuoksun, mutta tuoppiin kaadettuna tuoksuun jää ensisijaisesti jäljelle raikas Jaffa-limpparille tuoksuva olemus tunkkaisuuden väistyessä tieltä.

Olut vaahtoaa runsaasti ja kaataminen vaatii hieman malttia mutta paksu pitsinen harso katoaa pinnalta myös nopeasti. Väri on samean keltainen.

Suutuntuma on keskiteäyteläinen ellei jopa täyteläinen. Oluen tuntu on pistävä suussa ja se jättää myös jälkimakuna aavistuksen kuivan olemuksen, mutta yhdistettynä tasapainoiseen greippimäiseen sitruksen makuun jää tämä kokemuksena positiivisen puolelle vaikkakaan ei omaan makuun aivan parhaimmasta päästä olekaan.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin pirteä meininki, mm. Calvin Harris – Feels tai DNCE – Cake by the Ocean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.