Perjantaipullo: Carlsberg Elephant

Tanskassa majaansa pitävän Carlsbergin panimon Elephant on 7,2 % vahvuinen vahva lager. Olutta myydään Alkoissa vakiovalikoiman tuotteena 0,33 l tölkeissä. Katkeroaineita on 22.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 14.4 °P. Lisätietoja oluesta löytää Alkon sivuilta (lue täältä).

Ulkoisesti tölkki on kohtalaisen tylsä vaikkakin selkeä – toisaalta Alkon sivuilla esitetyssä tuotekuvassa on merkittävästi mielenkiintoisemman näköinen tölkki kuin mitä tässä tuotteessa minkä itse sieltä löysin. Onneksi ulkoinen kauneus on vain yksi osa kokonaisuutta niin tölkin kuin värinkin osalta, joten tylsähköstä olemuksestaan huolimatta kaikkea toivoa ei kannata heittää syrjään tämänkään oluen kohdalla.

Tuoksu on hedelmäinen, voimakas ja miellyttävä. Väri on meripihkainen ja ainakin omaan silmääni miellyttävä. Suutuntuma on täyteläinen ja varustettu aavistuksen kirpeällä ja napakalla terällä. Maussa löytää helposti yrttisyyttä ja hedelmällisyyttä ja tällaisenaan tämä on kyllä toimiva olut, mutta ei erityisesti erotu massasta oikeastaan suuntaan tai toiseen. Asiallinen keskisarjan painija omassa luokassaan.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. Nothing But Thieves – Futureproof tai Franz Ferdinand – The Dark of the Matinée.

Leave a Reply

Your email address will not be published.