Peliarvostelu: Beyond: Two Souls (PS4 Pro)

Jodie Holmes jonka äänenä kuullaan Ellen Pagea

Mielenkiintoista tarinaa

Beyond: Two Souls on Quantic Dreamin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema toimintaseikkailullinen interaktiivinen draamapeli. Se on alunperin julkaistu vuonna 2013 Playstation 3:lle, mutta tämä pelaamani versio on julkaistu vuonna 2015 Playstation 4:lle.

Protagonistina toimii Jodie Holmes jonka elämän eri vaiheita pelaajana pääsee ohjaamaan. Jodie on poikkeuksellinen jo lapsena, sillä hänellä on sielussaan yhteys hänessä olevaan olentoon joka tunnetaan nimellä Aiden. Tämän paranormaalin kykynsä vuoksi Jodie kasvaa tutkimuskeskuksessa mistä hänet myöhemmin nuoruusvuosinaan värvätään CIA:lle. CIA haluaa käyttää Jodien yliluonnollisia kykyjä hyödyksi sotilaallisissa toimenpiteissä ja vähitellen kyvyt joutuvat hyötykäyttöön myös paljon suuremman uhkan vuoksi.

Kokonaisuus on erinomainen

Vuosia takaperin pelasin pelityylillisesti samaan kategoriaan kuuluvan Heavy Rainin (lue täältä) ja pidin siitä poikkeuksellisen paljon. Samalla tapaa myös Beyond: Two Souls onnistui hyvin imaisemaan monien tuntien pelisessioihin eikä tämäkään kokemus jättänyt kylmäksi. Ainoat haasteet tuli paikoitellen kontrolleista, mutta onneksi nekään eivät olleet missään vaiheessa tarpeettoman häiritseväksi käyviä.

Visuaalisesti tämä peli näytti kauniilta vaikka ikää on jo usempia vuosia kerennyt vierähtämään julkaisusta. Tietenkin grafiikat eivät ole aivan modernimpien nykypelien tasoa, mutta kautta linjan peli näytti hyvältä ainakin television kautta pelattuna.

Haamuja ja muita yliluonnollisia olentoja

Pituutta pelillä on sopivasti tämän tyylilajin peliksi, eli noin kymmenisen tuntia. Kahden päivän pelisessioilla itse tämän tahkosin läpi ja pituus tuntui hyvin mitoitetulta jotta se kerkeää rakentamaan kunnollisen tarinan mutta samaan aikaan ei käy puuduttavaksi.

Mikäli etsinnässä on peli jossa on samanlaista tunnelmaa ja pelattavuutta kuin Heavy Rainissa (lue arvostelu), Life is Strangessa tai Life is Strange: Before the Stormissa (lue arvostelu) on tälle pelille annettava vahva suositus sillä Beyond: Two Souls on Playstation eksklusiivi joka ei jättänyt ainakaan allekirjoittanutta kylmäksi. Päin vastoin, peli päätyi myös Suosituksia-sivulleni (katso täältä).

Arvosana: 9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published.