Perjantaipullo: Rye River Nocturne Export Stout

Irlantilaisen Rye Riverin Nocturne Export Stout on 6.0 % vahvuinen dry stout. Katkeroaineita siitä löytyy 68.0 EBU ja kantavierrettä 17.2 °P. Olutta myydään Alkon vakiovalikoiman tuotteena ja lisää tietoja löytää Alkon nettisivulta (katso täältä).

Ulkoisesti pullo on suhteellisen huomiota ja tunteita herättämätön, mutta toisaalta samaan aikaan yllättävän näköinen Stoutiksi tai Porteriksi. En tiedä miksi, mutta enemmän nopealla etiketin vilkaisulla olisin assosioinut tämän lageriksi.

Tuoksu on vähäinen eikä erityisesti mitään nouse esiin (varoitus: voi olla että koronan jäljiltä aivan 100 % ei ole hajuaisti palannut, mutta monet normaalit asiat ainakin haistan normaalisti). Tuoppiin kaataminen käy vaivattomasti vaikkakin vaahtoa syntyy pinnalle kohtalaisen runsaasti. Vaahto on paksua ja kermaista mutta se katoaa harmillisen nopeasti myös pinnalta pois. Väri on kauniin musta kuin yö Transilvaniassa.

Suutuntuma on kohtalaisen laimea, aavistuksen ponneton. Alkon sivulla tätä oli kuvattu täyteläiseksi, mutta en ainakaan itse pysty tähän näkemykseen yhtymään. Maku on mieto eikä voimakas humalointi pääse esiin tarpeettoman paljoa, mutta miellyttävän kepeän lakritsaisen tunnun voi löytää ilman suurempia ponnisteluita. Kokonaisuus jää silti yhtä vaisuksi kuin Suomen menestys euroviisuissa. Kyllähän tämän siemailee mutta suurempia tunteita että tätä haluaisi ostaa toisenkin kerran ei kuitenkaan ainakaan allekirjoittaneelle noussut.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin kepeä tunnelmarokki, mm. Cannons – Ruthless tai Still Corners – Far Rider.

Leave a Reply

Your email address will not be published.