Perjantaipullo: Pauwel Kwak

Belgialaisen Browerji Bosteelsin panimon Pauwel Kwak on 8,4 % vahvuinen strong ale. Katkeroaineita on 17.0 EBU ja kantavierrettä 19.6 °P. Lisää tietoa löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Ulkoisesti pullosta syntyi itselleni mielikuva vehnäoluesta, mutta havaitsin erehtyneeni lukiessani Alkon sivustoja. Tuoppiin kaataminen on nopeaa ja helppoa sillä vaahtoa ei kovinkaan mahdottomia määriä pinnalle synny. Kaatamisen seurauksena pinnalle muodostunut vaahto myös katoaa pinnalta yhtä nopeasti kuin palkka tililtä joten kauaa vaahdosta ei pääse iloitsemaan.

Tuoksu on poikkeuksellisen miellyttävä, hedelmäinen ja yrttinen. Väri on kaunis tummaan hakeutuva kuparinsävy. Suutuntuma on pehmeä ja raikas, täyteläinen ja karamellimainen. Maku on hedelmäinen ja miellyttävä ja toimii erittäin hyvin esimerkiksi kesäiselle terassille.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Skarlett Riot – Feel tai Fifth Dawn – Defying Symmetry.

Leave a Reply

Your email address will not be published.