Adventtikirkon aluejuhlilla tuli käytyä

Kameran takana harjoittelemassa ennen kuin yleisöä oli

Eilinen päivä tuli vietettyä Espoossa Valotalolla pidetyillä Adventtikirkkojen aluejuhlilla. Olin itse mukana tekniikkatiimissä ja oma hommani oli toimia videokameran takana. Käytännössä siis virittelin sen paikoilleen, painoin tallennukset ja stoppaukset päälle ja katsoin että kuvassa näkyy kutakuinkin tolkullisesti asiat.

Monin paikoin kameraan ei tarvinnut koskea sen jälkeen kun tallennus oli päällä koska puhujat olivat yleensä suhteellisen paljon sillä alueella mihin kuva oli rajattu, mutta aina joskus kun puhuja vaihtui saattoi tarvetta kuvakulman korjaukselle tulla. Pääosin homma menikin putkeen, mutta yhdessä vaiheessa puhuja käveli kameran ulkopuolelle enkä alussa tajunnut sitä ennen kuin Zoomiin striimauksesta huolehtinut kaveri vierestä sanoi aiheesta ja toki joissain kohdissa puhujat olivat yleisön takana jolloin kuvaan nyt ei kovin fiksua kuvaa tullut.

Pieniä mokia mutta eipä se mitään, pääosin homma meni hyvin. Ensimmäistä kertaa tuli oltua myöskin tällaisen kameran varressa joten uutta tuli opittua hieman siinä sivussa, aikaisemmissa tapahtumissa on ollut yleensä robottikamerat joita olen ollut ohjaamassa (kuten viime vuoden NAPissa sekä toissavuden NAPissa).

Yhden kameran tuotanto jossain määrin tuntui monimutkaisemmalta kuin useamman kameran tuotanto, koska monen kameran tuotannossa voi aina pitää yhden kameran yleiskuvana ja jos puhuja lähtee kameran alueelta pois voi nopeasti vaihtaa yleiskuvan näkyviin jolloin katsoja ei välttämättä kerkeä huomaamaan. Samoin yhden kameran tuotannossa kaikki zoomaukset kameralla ja kameran liikuttelu näkyy reaaliajassa katsojille joten sitäkin kautta monen kameran tuotanto tuntuu helpommalta ja katsojaystävällisemmältä. Yhden kameran tuotannosta tulee helposti tylsähköä katsottavaa kun kamera on stabiilisti paikallaan pitkiä aikoja tai jos sitä aina johonkin liikuttaa niin kaikki näkyy katsojille asti suoraan.

Eipä siinä mitään, mukava kokemus tämäkin ja uudenlaista tekemistä itselle. Aamulla olin paikalla jo hieman ennen kahdeksaa (vartin yli kahdeksan oli tähdätty sinne) ja illalla joskus ehkä vartin yli yhdeksän olin kotona joten pitkä päivä tuli tehtyä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.