Perjantaipullo: Apes & Humans Hemp Beer

Omaleimainen etiketti on steampunk-vivahteinen

Liettualaisen Kauen Craftin panimon Apes & Humans Hemp Beer on 5.3 % vahvuinen hamppulager. Muita teknisempiä tietoja oluesta en löytänytkään. Olutta myydään tätä kirjoittaessa ainakin Vantaan Koivukylän K-Citymarketissa.

Pullo on omalaatuisella etiketillä varustettu ja ainakin omaan silmääni se näyttää tyylikkäältä. Tuoksu on tavanomainen raikas lager vaikkakin tuoksu on suhteellisen vähäistä. Tuoppiin kaataminen on vaivatonta vaikkakin vaahtoavuus on kohtalaisen runsasta. Väri on kauniin kuparinkeltainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen mutta hivenen ponneton. Maku on kepeän yrttinen ja se on tavanomaisella lagerin pohjavireellä varustettu. Tasapainoinen vaikkain vahvuuteensa nähden laimeamman mutta myöskin pehmeämmän tuntuinen kuin olisi osannut odottaa. Kyllä tätä ihan mielellään siemailee, mutta pykälää voimakkaampaa vartta olisin itse ehkä kuitenkin toivonut.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. Procol Harum – A whiter shade of pale tai The Moody Blues – Nights in white satin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.