Perjantaipullo: Weltenburger Kloster Spezial Festbier

Saksasta tuleva Weltenburger Kloster Spezial Festbier on Klosterbraurei Weltenburgin panimon 5,6 % vahvuinen lager. Kantavirrettä on 11.8 °P ja katkeroaineita 19.0 EBU. Olutta myydään Alkossa vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on suhteellisen tylsä omaan visuaaliseen silmääni, mutta ajaa asiansa. Pullon aukaistua ainakin tämän yksilön kohdalla oli vaahto hieman tarpeettomankin innokasta sillä pieniä määriä vaahtoa tulvi jo pöydällekin mutta onneksi ei kovin suurissa määrin. Tuopin pinalle muodostuu kaataessakin ohutta harsomaista vaahtoa joka katoaa kohtalaisen nopeasti pois.

Tuoksu on lievästi tunkkainen mutta tunnistettava lager. Väri on vaalea ja kaunis. Suutuntuma on keskitäyteläisyydessään miellyttävän pehmeä ja tasapainoinen. Maussa on sitrusta antamassa sävyä yleisesti viljaiseen olemukseen mutta se ei kuitenkaan ole dominoimassa makukenttää. Rento ja miellyttävä maku joka etenkin kesäkuumalla toimisi terassijuomana.

Musiikkina tämän kanssa menee erinomaisesti mahtavat poppibiisit kuten esim. Selena Gomez & The Scene – Naturally tai Demi Lovato – Two Worlds Collide.

Leave a Reply

Your email address will not be published.