Kuukausikatsaus heinäkuuhun

Matkalla Kokkolaan

Heinäkuu vaihtui elokuuksi joten blogin on jälleen aika palata linjoille muutenkin kuin vain perjantaipullo- sekä leffalauantai -postauksien osalta tämän kuukausikatsauksen myötä. Kesäloma on nyt ohi ja paluu arkeen on jälleen tapahtunut.

Heinäkuun vietin kesälomaa. Pari ensimmäistä lomaviikkoa meni pääsääntöisesti kotona Koivukylässä tai muutoin PK-seudulla, mitä nyt tein reissun Toivonlinnaan Piikkiöön Turun lähelle missä oli seurakuntaveljeni häät joihin sain kunnian ottaa myös osaa 🙂

Alkukuun kotona pysymisen suurin syy oli se, että Minin kanssa oli ongelmia käynnistyksen osalta eikä sillä halunnut lähteä minnekään kauemmaksi sen enempää kuin lähellekään. Auton sain vietyä huoltoon 18 päivä ja lopulta syy selvisi ja se löytyi akusta. Autoon vaihdettu akku oli pari senttiä liian matala jonka vuoksi akkukengät eivät tulleet kunnolliseen kulmaan vaan pääsivät aina löystymään ja sen vuoksi auto sitten ei käynnistynyt. Ongelma korjaantui kun huoltamolla huoltomies kaiversi muoviosaan pienen loven jotta johdot sai suorassa kulmassa tulemaan akulle. Onneksi näin, sillä korjaus oli todella edullinen, alle 50 euroa 🙂

Ajelin auton korjauksen jälkeen kotiseuduille Itä-Suomeen missä olin maanantaista sunnuntaihin saakka. Siellä tuli nähtyä kavereita ja oleskeltua vain. Reissu oli siinä mielessä kuitenkin poikkeuksellinen että en ottanut mukaan digikameraa vaan ainoastaan hieman ennen lähtöä ostamani Instax Square SQ1 -kameran. Reissussa sitten kuvasin kaikki kuvat sillä.

Kesälomalla hankin myös analogisen pokkarikameran 10 eurolla kirpputorilta. Filmirulla on nyt täynnä mutta pitää se saada vielä vietyä kehitykseen jotta näkee tuliko kuvista mitään. Sain kuitenkin aivan kuun lopuilla haettua siskoltani myös isäni vanhan järjestelmäfilmikameran joten tarkoituksena on jossain vaiheessa opetella kuvailemaan myös sillä.

Häissä tuli käytyä

Analogiseen maailmaan tuli muutenkin jonkin verran mentyä sillä viime kuun puolella tuli tyhjiä VHS-kasetteja hankittua ja niihin tallennettua omia kotivideoita. Löysin tori.fi:stä todella huokean HDMI to SCART -muuntimen jonka avulla sain läppärin kuvan putkitelkkariin ja siitä samalla tallennuksen myös VHS-soittimeen. Siitä sitten toistin VLC:llä omia editoimiani kotivideoita ja sain nauhoitettua 3 h edestä materiaalia yhdelle VHS:lle. Pitää vielä muutkin editoidut kotivideot siirtää vähitellen VHS:lle varmuuskopioksi, ihan oma fiilis kerta kuitenkin VHS:ltä katsoessa videoita 🙂

Seurakuntaelämää oli todella vähän viime kuun puolella sillä Vantaan Oikos-talolla oli kesälomalla väki ja auton kanssa tosiaan oli itselläni haasteita että en Espooseen lähtenyt ajamaan. Loppukuusta taas kun olisi auto ollut kunnossa olin itse reissussa. Onneksi kuitenkin viime sapattina oli kotikirkko jossa pääsi käymään pitkästä aikaa 🙂

Reissuja tuli loman aikana tehtyä vain kaksi – yksi Itä-Suomeen Suhmuraan ja toinen Kokkolaan. Kokkolaan tein reissun lentämällä. Keskiviikkona kello 23:00 lähti lento Helsingistä ja takaisinpaluu oli Kokkolasta perjantaina aamulla kello seitsemän. Käytännössä siis yhden päivän reissu tuli sinne tehtyä.

Leffojakin tuli katsottua 20 kpl loman aikana joten suhteellisen tavalliseen tapaan vapaa-aikaa tuli vietettyä lomallakin ollessa.

Loma meni mukavasti mutta toisaalta toisen lomaviikon aikana jo tuli fiilis että johon tuota takaisin töihinkin joutaisi, joten hyvillä mielin on töihin paluu tapahtunut. Tästä on hyvä jatkaa uuteen alkaneeseen kuukauteen. Hyvää alkanutta kuukautta kaikille 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.