Kokeilussa: Xiaomi Mi Smart Standing Fan -tuuletin

Kesäkuun loppuvaiheilla tilasin Verkkokauppa.comista itselleni Xiaomi Mi Smart Standing Fan -tuulettimen ja lähes kahden kuukauden ajan laite on nyt ollut siis käytössäni joten muutamalla sanalla voisin tästä vekottimesta tännekin kirjoitella.

Lyhyesti tiivistettynä voi sanoa sen että laite on ollut ehdottomasti hintansa väärti, sillä kotona ollessani lähes poikkeuksetta olen pitänyt tuuletinta lähes koko päivän vieressäni puhaltamassa viileää ilmaa. Helteet ovat jatkuneet aina tänne elokuun lähes loppuvaiheille saakka joten hiljainen mutta tarpeeksi viilentävä tuuletin on ollut erinomainen ostos.

Tuotteen kasaaminen oli yksinkertaista, vaikkakin eturitilän irroittaminen aiheutti oman aikansa ähertämistä ainakin allekirjoittaneella. Aivan selkeää varmaa tietoa ei ollut miten sen pitäisi irroittaa ilman että sitä rusikoi rikki, mutta onneksi aikansa väänneltyä ja kierrettyä ritilä irtosi ja osat sai ohjeiden mukaan kiinnitettyä.

Laitteen mukana tulee latausjohto joka tarttuu tuulettimen pohjaan magneetilla joten lataukseen laittaminen ja siitä irrottaminen on hyvinkin helppoa eikä lataukseen laittaessa joudu kumartelemaan lattian tasoon etsimään missä latausjohdon paikka sijaitsee.

Akkukesto on sanalla sanoen mahtava. Kun käytän tuuletinta “luonnon inspiroimalla tuuletuksella” pienimmällä tai toisiksi pienimmällä teholla kestää akussa virtaa koko päiväksi. Koko päivällä en tarkoita siis mitään 8 h työpäivän pituutta, vaan sitä että aamulla noin 06:50 irroitan laitteen latauksesta ja joskus ennen puolta yötä sen laitan takaisin lataukseen pitäen laitetta lähes koko ajan tai koko ajan päällä eikä akku ole loppunut siihen mennessä.

Puhallusmoodeja on muutama. Toinen on tuo jokin luonnon inspiroima tuuletusmoodi ja toinen on perinteisempi tuuletin. Lisäksi sitten puhallusta voi laittaa isommalle ja pienemmälle näissä moodeissa. Käytän itse aina tuota luonnon inspiroimaa moodia joka käytännössä tarkoittaa sitä että laite tuntuu enemmänkin kuin tuulenvireeltä – välillä se puhaltaa enemmän, välillä vähemmän ja missään vaiheessa se ei ole häiritsevän äänekäs vaikka sitä pitää vieressään. Verkkokaupan sivulla on ilmoitettu äänenvoimakkuuden tasoksi 26,6 – 53,1 desibeliä joista luultavamminkin omassa käytössäni äänenvoimakkuus on tuo 26,6 desibeliä sillä hiljainen ilmavirta riittää hyvin viilentämään tarpeeksi kuumalla kelillä.

Kiitos hyvän akkukeston ja sopivan pienen koon on tuuletinta helppoa roudata aina huoneesta toiseen tai sijainnista toiseen saman huoneen sisällä. Tuuletinta tuleekin päivän mittaan kuljetettua jokaiseen huoneeseen lukuunottamatta WC:tä – vaikka eipä kai tuohon mitään syytä ole miksi sitä sinnekin ei voisi mukanaan viedä. Lähes joka yö tuuletin puhaltaa viileää ilmaa sänkyyni päin kun nukun, aamulla siirrän tuulettimen keittiöön samalla kun syön aamupalaa ja luen Raamattua ja ku siirryn olohuoneeseen sohvan ääreen tai tietokonepöydän ääreen saa tuulettimen näppärästi kuljetettua mukanaan ja sijoitettua noin 20 cm päähä itsestään. Painoa laitteella on vain 3.2 kg joten siirtelyyn ei tarvitse teräsmiehen voimia.

Tuulettimen puhaltavaa osaa saa käännettyä pystysuunnassa joitain asteita, mutta en uskalla yhtään heittää arvioita kuinka paljon. Kuitenkin sitä saa tarpeeksi paljon ylös käännettyä että kun istun työpöydän äärellä saan tuulettimen lähietäisyydeltä puhaltamaan kasvoilleni ja kun istahdan sohvalle tai menen sänkyyn saan sen käännettyä tarpeeksi alas jotta sama onnistuu myös matalammalla ollessani.

Laitteesta löytyy myös mahdollisuus laittaa se kääntymään vasemmalta oikealle ja liikeradan aluetta voi säätää ainakin älypuhelinsovelluksella. Tuon automaattisen kääntyilyn saa laitteesta sitten päälle ja poiskin ihan ilman mitään älypuhelintakin eli tällekin löytyy fyysinen painike laitteesta suoraan. Onneksi älyominaisuudet ovat vain mukava lisä eikä mikään välttämätön pakko jotta laitteesta jotain saa irti. Itse en ole kuin muutaman kerran käynyt laitteen asetuksia katsomassa ja kaikki tavallinen käyttö tapahtuu suoraan laitteen fyysisten painikkeiden kautta.

Lopputulemana olen ollut erittäin tyytyväinen tähän ostokseen. Asuntoni on todella lämmin kun lämpimiä kelejä on jatkunut jo pidempään joten viileää ilmaan puhaltava hiljainen tuuletin on ollut painonsa arvoinen kullassa. Asunnon kuumuutta ei yleensä edes tule tajuttua ennen kuin laittaa tuulettimen pois päältä tai jättää sen toiseen huoneeseen ja on muutaman minuutin toisessa huoneessa. Hetken päästä kun alkaa tulemaan hiostava olo tietää että on aika jälleen hakea tuuletin viereen puhaltamaan.

Harmillista kyllä kyseinen tuote on tätä kirjoittaessa poistunut jostain syystä Verkkokauppa.comin valikoimasta kokonaan, mutta luultavasti vastaavanlaisia yhtä hyviä älytuulettimia löytyy muualtakin. Uutena tuulettimella oli hintaa 119,00 euroa joten mistään tuhottoman hinnakkaasta vekottimesta ei edes ole kyse. Lisää tietoja laitteesta löytää Verkkokauppa.comin sivulta (katso täältä).

Leave a Reply

Your email address will not be published.