Perjantaipullo: Neuzeller Bock

Saksasta tuleva Neuzeller Bock on Klosterbrauerei Neuzellen panimon 6,2 % vahvuinen vahva lager (bock). EBU-arvo oluessa on 14.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 16.0 °P. Olut on Alkon vakiovalikoiman tuote ja siitä löytää tietoa lisää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on yksinkertainen mutta miellyttävän näköinen. Tuoppiin kaataminen ottaa hetken aikaa sillä runsas vaahtoavuus vaatii oman aikansa ennen kuin koko pullon saa tuoppiin tyhjennettyä. Tuopissa oluen kullanruskea sävy pääsee kauniisti esiin.

Tuoksu on lempeän yrttinen ja makeassa pehmeydessään miellyttävä. Suutuntuma on täyteläinen ja runsas. Maku on hunajaisen makea ja siinä erottuu hyvin oluen yrttinen sävy. Kokonaisuutena tämä on hyvä olut jossa alkoholin maku pysyy maltillisesti taka-alalla eikä käy liiaksi makukenttään.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mielellään kasarirokkia, mm. Twisted Sister – The Price tai Kiss – Lick it up.

Leave a Reply

Your email address will not be published.