Perjantapullo: Brew Age Alphatier New England IPA

Itävaltalaisen Brew Agen panimon Alphatier New England IPA on 5.6 % vahvuinen IPA. Katkeroiden määrä on 40.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 12.8 °P. Olutta myydään Alkoissa vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Etiketti on mukavan tyylikäs ja tuo itselleni mieleen humoristiset meemikuvat tietotekniikkakirjakustantaja O’Reillyn kirjoista. Kaataminen onnistuu vaivatta ja vaahtoavuus on tasaista. Tuopissa oluen voimakas sameus tulee esiin eikä se omaa silmääni miellytä sillä se saa oluen näyttämään lähinnä kiljulta.

Tuoksu on tunkkainen ja ummehtunut eikä mitenkään houkutteleva. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja kevyesti terävä. Maku on onneksi tuoksua ja ulkonäköä parempi. Maku on voimakkaasta humaloinnista huolimatta miellyttävän tasapainoinen, siinä on sitruksista raikkautta ilman liiallista katkeruutta. Jälkimaku on hieman kuivaan kallellaan mutta pysyy kautta linjan maltillisena. Makunsa puolesta asiallinen olut joka varmaankin pullossa pidettynä olisi antanut positiivisemman kokonaismielikuvan sillä tällöin tuoksua ja sameutta ei olisi niin huomannut.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Lenny Kravitz – Always on the run tai Living Colour – Open Letter To A Landlord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.