Aleksin Blogin paluu

Talvinen maisema Vantaan Koivukylän Havukoskella 31.12.2023. Canon R50, RF-S18-45 mm F4.5-6.3 IS STM, 20 mm, F/9, 1/250 sec.

Hyvä tovi on jo vierähtänyt siitä kun tämä aleksinblogi.net sivusto tuli tiensä päähän. Ensin se näki viimeisen postauksensa julkaistavan jonka jälkeen se jäi enää vain odottamaan sitä hetkeä jolloin sen oli aika irroittaa otteensa tämän maailman syleilystä ja antaa itsensä lipua kohden bittien viimeistä leposijaa jonnekin todellisuuden toiselle puolen.

Kun sivusto jo oli poistunut julkisesta verkosta jota internetiksikin kutsutaan osoitti tämä domain aleksinblogi.net vielä sen vanhaan paikkaansa muistoksi menneistä vuosista, sinne missä sivu joskus oli ollut mutta jossa nyt makasi enää vain tyhjä muisto eletystä elämästä jossa kukaan ei enää vastannut.

En kuitenkaan raaskinut luopua tästä domainsta vaikka vanhan sivuston ylle heitinkin jo viimeiset mullat ja saatoin sen viimeiselle matkalle. Tämä osoite oli ollut itselläni jo vuosikausia käytössä ja antoihan se itselleni ainakin mahdollisuuden varmistaa että se ei mene kenekään muun käyttöön. Lisäksi se antoi mahdollisuuden takaisin paluulle, sillä eihän koskaan tiennyt vaikka uusi kipinä blogaamiseen syttyisi joskus pitkän tai lyhyemmänkin tauon jälkeen.

Tänään, vuoden 2023 viimeisenä päivänä laittaessani ruokaa tuli ajatus mieleen että ehkä tämän blogin olisi aika herätä uuteen elämään. Uutena ja uljaana, puhtaalta pöydältä, siitä missä olen nyt, ei siitä missä olin kun edellisen kerran tätä blogia pyöritin. Kuten voi siis havaita, en ole tuonut mitään vanhoja blogipostauksiani tänne blogiin eikä jatkossakaan ole tarkoitus niin tehdä, vaan blogi on kokonaan uusi ja uusin sanoin sanoitettava. Mennyt on mennyttä, se mitä on kirjoitettu on kirjoitettu ja se on jo jäänyt enimmäkseen unohduksiin.

Tietenkin itselläni on vielä vanhan blogini tekstit tallessa ja osan niistä teksteistä olen lisännyt omalle nettisivulleni aleksirasanen.xyz joka on luonteeltaan täysin erilainen kuin tämä blogi. Se on verkkosivu, digitaalisen elämän arkisto, ajatuksieni kirjasto joka on ajaton ja vailla aikajanaa, rakenteellisesti erilainen ja muodoltaan toisenlainen kuin tämä blogi. Blogi on ajassa eteenpäin lipuva laiva joka kulkee sinne minne tuuli kuljettaa kun taas kotisivu on pysähtynyt hetki historiaa joka ei virtaa eteenpäin veden lailla minnekään vaan se vain on ja pysyy siellä minne se on pysähtynyt.

Leikkipuisto Vantaan Koivukylän Havukoskella 31.12.2023. Canon R50, RF-S18-45 mm F4.5-6.3 IS STM, 18 mm, f/8, 1/250 sec.

Suljin tämän blogin aikaisemmin siksi, että en enää kerennyt kirjoittaa postauksia sillä elämässä on niin paljon kaikkea muutakin tekemistä. Elämässä on vieläkin paljon kaikkea tekemistä, mutta kenties löydän jälleen jatkossa aikaa tämän blogin kirjoittamiselle, etenkin kun tarkoituksenani on luopua kaikista toistuvista teemoista postauksien suhteen. Blogista on siis tarkoitus tulla sellainen että kirjoitan tänne vain kun koen halua tänne kirjoittaa jotakin ilman että luon mitään toistuvaa teemaa joka asettaa odotukset milloin pitäisi olla julkaistavia kirjoituksia.

Mikäli olet uusi täällä blogissa on hyvä hieman avata tämän blogin historiaa tämän asian tiimoilta. Aikaisemmin täällä blogissani oli viikoittain toistuvia teemoja kuten elokuva-arvostelut joita kutsuin “leffalauantai”-postauksiksi sekä olutarvostelut jotka tunnettiin täällä blogissani nimellä “perjantaipullo”. Jatkossa näitä ei ole eikä mitään muutakaan aikaan sidottua toistuvaa teemaa juurikin sen vuoksi että ei tarvitse miettiä onko enää aikaa pitää blogia vaiko ei. Kun ei ole mitään aikataulua eikä mitään odotuksia millekään postaukselle, ei myöskään ole tarvetta miettiä onko kirjoittamiselle aikaa vaiko ei. Kirjoitan milloin vain ja mistä vain sillä hetkellä tahdon kirjoittaa.

Yllä olevalla tekstillä en tarkoita kuitenkaan sanoa että jatkossa en tulisi kirjoittamaan elokuva-arvosteluita tai olutarvosteluita – on hyvinkin mahdollista että kumpia jompia tai molempia tulee yhä jatkossakin täällä aina silloin tällöin näkymään. Tarkoitan siis ainoastaan sitä, että niille ei ole mitään yksittäistä päivää jolloin niitä aina olisi tänne blogiin tulossa.

Kuva kävelysillalta Vantaan Koivukylän Havukoskella 31.12.2023. Canon R50, RF-S18-45 mm F4.5-6.3 IS STM, 27 mm, F/9, 1/400 sec.

Mikä on tämän blogin suunta ja millaiseksi se muodostuu ajan saatossa, en vielä sitä tiedä sillä tulevaisuus on avoin ja vailla suunnitelmia ja mitä tahansa voi eteen tulla ja suunta voi blogilla mennä mihin vain.

Tervetuloa lukemaan blogiani!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *