IKEA MALM -lipasto DVD-levyille

IKEA MALM on kuin tehty DVD-levyjen säilytykseen.

Kuten jotkut tietävät kuulun niihin ihmisiin jotka ostavat yhä fyysistä mediaa. Omistan fyysisessä muodossa musiikkia niin CD-levyinä, vinyyleinä kuin C-kasetteina. Elokuvia omistan DVD:nä, BluRaynä, 4K UHD BluRaynä sekä jopa VHS-kasetteinakin.

Vinyyleillä ja CD-levyillä on asiat säilyttämisen osalta hyvällä mallilla sillä CD-levyillä on käytävällä suuri levyhylly ja olohuoneen nurkassa on hylly missä säilytän vinyyleitäni. C-kasetit ovat vähän siellä sun täällä, mutta ehkä niillekin jonakin päivänä mietin järkevän säilytystavan.

Elokuvien osalta UHD BluRay -elokuvilla on myös asiat hyvin, sillä olohuoneessa on hylly jossa säilytän tässä formaatissa olevat elokuvat. Samassa hyllyssä on jonkin verran myös satunnaisia DVD- ja BluRay-elokuvia ja lisäksi olohuoneessa on myös muita hyllyjä missä säilön joitain elokuvia. Tällä hetkellä levyt ovat kohtalaisen kaoottisesti siellä sun täällä eikä niiden säilytyksessä ole UHD-elokuvia ja elokuvabokseja lukuunottamatta kovin selkeää järjestystä.

DVD-levyjä on luultavamminkin lähemmäs 1000 kpl ja levyjä olen jo vuosia takaperin laittanut ilman koteloita muoveihin. Näitä muovitettuja leffoja on mahtunut IKEA:n kuution muotoisiin pahvilaatikoihin paljon, mutta laatikot eivät ole kovin siistejä säilyttämiseen eikä ne ole erityisen hyviä myöskään levyjen löytämisen kannalta.

Mittailin muovitettujen DVD-levyjen mitat ja etsin sen jälkeen säilytysratkaisua näille ja kuin tilauksesta oli IKEA:n valikoimassa MALM-sarjan lipasto jonka hyllyjen mitat on kuin tehty tätä käyttöä varten. Vetolaatikkoon mahtuu vierekkäin 3 rivillistä elokuvia ja hieman jää ylimääräistä tilaa laitaan. Kätevä olisi kun olisi muuten saman kokoinen lipasto, mutta vain pykälää kapeampi eli sellainen että laitaan ei jäisi hukkatilaa. Sellaisen ilmaantumista odotellessa markkinoille tämä ajaa kyllä onneksi asiansa.

Yhteen vetolaatikkoon mahtuu satoja muoveihin laitettuja DVD-elokuvia.

Löydettyäni tarpeisiini sopivan hyllyn tarkistin tori.fi:stä olisiko siellä kenelläkään myynnissä tällaista lipastoa ja kuinka ollakaan sieltä tällaisen löysin ja hommasin. Käytettynä tämän ostossa oli tietenkin isoimmat edut se, että se oli valmiiksi kasattu, sain sen kotiin kannettuna lisämaksua vastaan ja tulipa tässä mukana lasinen päällyskin. Aikaa ja vaivaa säästyi ja hintakin oli uutta edullisempi. Hieno homma!

Kuten tämän postauksen kuvasta huomaa ei leffoja tuosta läjästä löydä mitenkään, mutta kun jossain vaiheessa mietin lajittelujärjestyksen niin voin alkaa laittamaan näiden väliin esimerkiksi jonkinlaisia lappuja millä erotan levypinot toisistaan. Tässä vaiheessa tärkein on kuitenkin saavutettu, eli se, että levyt ei pyöri pahvilaatikoissa kaapeissa vaan muovitetuille leffoille on oma paikkansa ja ne kaikki mahtuvat yhteen ja samaan lipastoon.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *