Ensimmäiset testiskannaukset Plustek 8200i -filmiskannerilla

Filmin kuivaaminen on selkeästi asia mihin pitää kiinnittää huomiota

Tänään posti toi Plustek 8200i filmiskannerin joten laitan tähän jakoon nopeasti ensimmäisiä satunnaisia skannauksia itse kehitetyistä filmeistä.

Näissä on hyvä huomata että monessa on filmissä ollut vettä jota ei ole pyyhitty kunnolla pois filmin kehityksen jälkeen joka tietenkin vaikuttaa outoina laikkuina näihin skanneihin. Pitää jatkossa tähän asiaan selkeästi panostaa että paremmin huolehdin filmirullan kuivauksesta kehityksen jälkeen, mutta sehän se näiden testikuvailujen pointti on eli tekemällä oppii.

Kirjoitan joskus ehkä myöhemmin lisää varsinaisesta skannerista tänne, mutta tässä vaiheessa laitan vain satunnaisia kuvia.

Rekolassa
Rekolan kirkon edustalta
Törkeyksiä piirrelty bussipysäkin kylkeen Rekolassa
Normi-ilta Koivukylässä

Yllä olevista kuvista on helppoa havaita hyvinkin vaihtelevaa tasoa oleva skannausjälki, erityisesti värien osalta. Syynä tähän on se, että vasta kokeilin skannauksia pikaisesti ja en tarkemmin kaikista säätänyt valkotasapainoa aina kohdalleen joten välillä on sävyt aivan eri väriä. Tämäkin varmasti kehittyy kun enemmän skanneria käytän ja skannausohjelmaan perehdyn paremmin.

Myös värikuvien skannaus tietenkin onnistuu.

Kotipizzan Mozzarella-pizza
Jeesus loves you tai vastaava tarra Koivukylässä

Ensivaikutelmat on hyvät, joten eiköhän tällä skannerilla saa itse kehitetyt filmit omaan tarpeisiini hyvinkin riittävällä laadulla skannattua.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *