Matkalla minimalismiin, osa 5

Elokuvia päätyi tänään paljon kierrätykseen

Viikko on alkanut jälleen tehokkaasti siivoamalla ja tavaroiden viemisellä Kierrätyskeskukselle.

Kun kirjoitan sunnuntaina että “viikko on alkanut” on hyvä tarkentaa, että lasken viikot siten että ne alkavat sunnuntaista ja päättyvät sapattiin. Esimerkiksi Joh. 20:1 kertoo että Magdalan Maria tuli sapatin jälkeen, viikon ensimmäisenä päivänä Jeesuksen haudalle kun Jeesus oli noussut ylös ja kuten tiedämme, sunnuntaita pidetään kristillisessä traditiossa Jeesuksen ylösnousemuksen päivänä joten sunnuntai on selkeästikin viikon ensimmäinen päivä ja vasta 1973 Suomessakin viikko on muutettu alkamaan maanantaista aikaisemman sunnuntain sijaan.

Yhtä kaikki, kalentereista takaisin minimalismiin. Tänään kävin viemässä Koivukylän Kierrätyskeskukselle repullisen DVD-elokuvia. Osa niistä oli sellaisia että olen ne katsonut, osa sellaisia että niistä on hyllyssä UHD-versio, osa niistä oli sellaisia että niistä löytyy useampi kappale kaapista joten karsintaa oli niiden osalta helppoa tehdä. Lisäksi yksittäisiä muitakin vein jotka olivat sellaisia mitä tuskin tulen katsomaan muutenkaan.

Toinenkin repullinen tavaraa tuli samalla reissulla vietyä. Toinen repullinen sisälsi erilaisia muuntajia, jalustaan tulevan osan millä videokameraa on parempi käännellä jalustassa, vanhan räkkisyntikan jonka toimivuudesta ei ollut enää mitään tietoa (joskus toimi mutta vain osittain) ja samalla meni myös vanhojen objektiivien suojatulppia.

Pelkästään ilmaiseksi tavaraa ei ole tullut laitettua kiertoon. Tänään sain myytyä vanhan liian vähälle käytölle jääneen Fujin laajakulmaisen objektiivin jonka olin ostanut itsekin tori.fi:stä joitain vuosia takaperin. Lisäksi myytyä tuli langaton mikrofonin lähetin ja vastaanotin, joten jonkin verran rahaakin on tullut saatua tavaran vähentämisestä joka on tietenkin positiivista.

Kaksi rikkinäistä talvitakkia päätyi roskiin.

Kaapista löytyi myös rikkinäisiä talvitakkeja. Kummatkin olisi varmasti voinut korjata, mutta on oltava realisti – niitä ei tule kuitenkaan korjattua. Toinen tuli kertaalleen kyllä jo korjattua, mutta myöhemmin siitä hajosi vetoketju toisella tapaa sen verran että se olisi vaatinut enemmänkin jälleen uutta korjausta joten parempi vain etsiä ensi vuonna uusi (tai käytetty) talvitakki kun sille on oikeasti jälleen tarvetta. Lisäksi suhteellisen lämpimillä talvikeleillä olen käyttänyt ruskeaa “konsulttitakkia” kuten kollegani sitä takkia on nimittänyt 😀 Kyseinen takki on hyvä, siisti ja ehjä ja sillä pärjää alkutalven varmasti ilman ongelmia.

Makuuhuoneen kaapeissa on jatkunut siivoaminen myöskin. Hyllyjä on saanut siivottua, mutta vielä on jonkin verran tavaraa niissä jotka kaipaavat parempaa järjestystä. Kuitenkin nyt varsinaisilla hyllyillä alkaa olemaan suurin osa turhasta tavarasta jo heitetty pois ja monet siellä olevat on sellaisia joista ei ole tarkoitus luopua. Esimerkiksi filmikamerat, niiden objektiivit sekä muutamat digikameroiden objektiivit kuuluvat niihin asioihin joita ei ole tarkoitus laittaa pois. Tarkoitus on poistaa se, mitä en käytä ja josta ei ole enää iloa, mutta jättää ne joista on oikeasti jotain hyötyä ja jotka tuottavat lisäarvoa elämääni.

Olohuoneen katosta sain myös aikaiseksi irroittaa kattokaiuttimet ja laitettua ne käytävän kaappiin. Ne eivät ole vielä menneet kaupaksi, mutta otin ne silti jo alas sillä tarrakiinnitys johdoista irtosi ties monettako kertaa toisen kaiuttimen johdon kohdalla. Johto ja sen suojalista roikkui rumasti olohuoneessa joten päätin että otan kaiuttimet ja johdot pois. Sen sain tänään tehtyä, joten nyt viimeisetkin pitkät kaiutinjohdot on olohuoneesta poissa. Paikoitellen laipion rajassa on vielä pieniä pätkiä johtokoteloa, mutta suurin osa tuli saatua jo alas ja vietyä roskiin.

Laipiossa olevat ruuvit joissa kaiuttimet olivat kiinni pitäisi vielä saada jotenkin irti, mutta valitettavasti niiden ruuvien kanta oli jotakin kovin eksoottista eikä omasta työkalupakista löytynyt ainakaan Makitan ruuvivääntimelle sopivaa vaihtopäätä millä ne olisin saanut alas. Eipä siinä mitään, ne pienet ruuvit kerkeää kyllä ottamaan alas myöhemminkin.

Kaiuttimet vielä katossa. Kuten johdossa kiinni olevista teipeistä voi arvata, johto irtosi laipiosta useammankin kerran. Ilmastointiteippi, maalarinteippi eikä myöskään kaksipuoleinen teippi saanut pidettyä johtolistaa laipiossa vaan se irtosi aina jossain vaiheessa uudelleen.
Laipio kaiuttimien irroittamisen jälkeen. Kuvassa näkyy myös pienet ruuvit laipiossa jotka vieläkin siellä on kiinni. Johtolista roikkuu tässä kuvassa vielä irrallaan videotykin takana, mutta se on nyt tietenkin otettu jo pois.

Lisäksi makuuhuoneen kaapista sain yhden muovilaatikollisen siivottua pois. Aikaisemmin siellä oli neljä muovilaatikollista tavaraa (pääosin johtoja, muuntajia yms.) sekä yksi pahvilaatikko, mutta nyt siellä on enää kolme muovilaatikollista tavaraa ja pahvilaatikko. Lähipäivinä näitäkin muovilaatikoita on tarkoitus alkaa käymään läpi kovalla kädellä ja katsoa mitkä johdot ovat vielä tarpeellisia ja mitkä eivät ja laittaa turhat johdot pois.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *