Matkalla minimalismiin, osa 4

C-kasetit lähtivät Kierrätykseen

Matka minimalismiin on jatkunut. Lähipäivien tavaran tyhjennyksessä uuden kodin on löytänyt laatikollinen C-kasetteja jotka päätyivät Koivukylän Kierrätyskeskukselle. Ne mitkä tiesin tai muistelin huonoksi heitin suosiolla roskiin, sekä tietenkin ne jotka olivat kotinauhoituksia sillä sellaisia ei Kierrätyskeskukselle oteta enkä niitä kyllä muutenkaan sinne veisi. Lisäksi yksi kasetti mikä sisälsi vihkiäiset jätin tietenkin talteen koska sellaisen paikka ei ole roskissa vaan tallessa.

Tänään vein myös repullisen ja muovipussillisen DVD-elokuvia. Elokuvia on jatkossakin menossa paljon, sillä tarkoitus on viedä sinne ns. tusinaleffat eli sellaiset jotka olen katsonut kerran tai pari, mutta joita tuskin tulen katsomaan uudelleen. Tusinaleffalla en tarkoita sitä että elokuva olisi mitenkään huono, se on voinut olla hyväkin elokuva, mutta se on silti luonteeltaan sellainen että jos haluan sen uudelleen valikoimiini niin sen löydän melkein milloin tahansa huuto.netistä, Kierrätyskeskukselta tai muusta vastaavasta paikasta muutaman euron hintaan.

Elokuvista on tarkoitus jättää ainakin tässä vaiheessa itselle kaikki UHD-elokuvat, Criterion Collectionin ja muiden vastaavien julkaisijoiden elokuvat sekä aasialaiset elokuvat. Näistä mitään ei monestikaan pyöri laajasti käytettynä tai sitten niiden hinnat ovat sellaisia että niistä joutuisi maksamaan uudelleen hankittuna sen verran että ei kannata laittaa ainakaan vielä pois. Lisäksi valikoimaan on tarkoitus jättää myös satunnaisia yksittäisiä muita elokuvia joista pidän syystä tai toisesta.

Tusinaleffoja on itselläni todella paljon, joten niitä saan jatkossakin olla viemässä monen repullisen verran. Ostan yhä vieläkin Kierrätyskeskukselta elokuvia, eli näiden hankinta ei ole jäänyt pois eikä ainakaan hetkeen ole jäämässä pois, mutta niiden pidempiaikainen säilytys muuttuu ja valikoimaan jää vain parhaimmistot tai muuten itselle merkitykselliset tuotokset.

Elokuvia ja sarjoja jotka päätyi eteenpäin. Kuninkaan puhe -elokuvasta on itselläni myös suomijulkasu joten tämä ulkomaalainen julkaisu jouti laittaa myöskin pois. Seven on luultavasti toisena kappaleena myös jossain kaapissa.

Muita romppeita on myös kaapeista tyhjentynyt. Tänään lähti kaapista sorkkarauta jota oli tarvinnut muistini mukaan vain yhden kerran, eli silloin kun serkkuni kävi asentamassa uudet verhokiskot joitain vuosia takaperin. Sen jälkeen sorkkarauta on ollut kaapissa vailla käyttöä joten senkin oli aika etsiä itsellensä uusi koti.

Lisäksi tänään vein myös sekalaisia pieniä kameroiden ja videokameroiden oheislaitteita sekä GoPro-videokameran oheistarpeita kiertoon ja jätin vain ne, joille on nykyäänkin luultavasti käyttöä. Osalla GoPron tarpeista oli käyttöä silloin kun omistin skootterin, mutta koska en omista enää skootteria en tarvitse samanlaisia kiinnityslaitteita kyseiselle kameralle. Jätin vain GoPron tarvikkeista käsikahvan joka toimii selfietikkuna, sillä sen avulla GoPron käsittely on merkittävästi parempaa kuin ilman sitä.

Tulevaisuudessa jossain vaiheessa on tarkoitus myydä myöskin GoPro pois ja hankkia sen tilalle DJI:n laite sillä se luultavammin sopii nykyisiin tarpeisiini paremmin, mutta se ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa vielä ajankohtaista. Kuten tästäkin kommentistani voi huomata, minimalismiin siirtyminen ei siis tarkoita sitä että myyn kaiken pois ja elän ilman tavaroita, vaan sitä että pidän vain asioita joille on käyttöä ja jotka palvelevat nykyisä tarpeitani paremmin.

Pelkästään Kierrätyskeskukselle ja roskiin ei ole tavaraa päätynyt, vaan osan olen laittanut myyntiin ja odotan josko ne menisivät kaupaksi. Jos ne eivät mene suhteellisen tolkullisessa ajassa, ehkä niitä sitten vien jatkossa Kierrätyskeskukselle.

Tavaran vähentämisen lisäksi olen saanut lisättyä tyhjien hyllyjen määrää. Kun osa tavarasta poistuu toisesta kaapista, on sen myötä ollut mahdollista raivata aina uusia hyllyjä siirtämällä niitä sellaisille hyllyille jossa on jo muutenkin paljon tavaraa. Esimerkiksi monet tuotteet jotka odottavat myyntiä ovat nyt samassa kaapissa odottamassa uutta kotia.

GoPron oheislaitteita meni myöskin kiertoon. Käyttötavat on vuosien mittaan muuttuneet joten turha säilyttää asioita joita ei enää tarvitse.

Kun siivoan jonkin toisen kaapin hyllyjä olen siirrellyt myyntiin menevät tavarat samalle hyllylle missä on muutakin myytävää tavaraa sen jälkeen kun olen lisännyt ne tori.fi sivustolle. Tällä tavalla kaapeissa olevat tavarat pakkautuvat pienempään tilaan ja tyhjän tilan määrä kasvaa sitä mukaa kun hyllyjä tyhjenee. Tämä luo heti siisteyden ja tilan tuntua kun tavaraa ei ole leviteltynä viidelle eri hyllylle joka kaappiin.

On visuaalisesti miellyttävämpää avata kaappi ja nähdä siellä yksi tai kaksi hyllyä jossa on tavaraa ja nähdä samalla monta tyhjää hyllyä kuin avata kaappi ja nähdä jokaisella hyllyllä enemmän tai vähemmän romua. Tavaran määrä voi olla sama, mutta se miten laajalle sen levittelee vaikuttaa yleisilmeeseen merkittävästi.

Paljon on kerennyt jo tavaroita poistumaan, mutta paljon on vielä tekemättä. Fyysisen maailman asioiden ja esineiden karsinnan jälkeen on tulevaisuudessa paljon tekemistä vielä digitaalisen maailman kanssa, sillä se jos mikä on kaaos. Tiedostoja pyörii nykyisin monissa eri paikoissa – kovalevyillä, muistikorteilla, verkkolevyllä, pilvipalveluissa ja tiedä missä kaikkialla muualla.

Digitaalisen maailman peto on kesytettävänä onneksi vasta tulevaisuudessa, joten tässä vaiheessa riittää että päämäärä minimalismissa koskettaa ensin ainoastaan konkreettisen maailman asioita. Niitä asioita jotka luovat kodista kodin. Minimalistisempi ja askeettisempi tyyli miellyttää itseäni visuaalisesti (toisille sellainen tyyli voi näyttää ankealta ja kolkolta) ja se luo itselleni mukavan seesteisen olon, joten visuaalisten häiriötekijöiden vähentäminen ja eliminointi asunnosta on tärkeä askel elämän laadun parantamisessa ja kokonaisvaltaisessa matkassa minimalistiseen, yksinkertaiseen elämään.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *