Matkalla minimalismiin, osa 8

Leffahylly lähti tänään häkkivarastoon

Tänään on ollut tehokas päivä siivoamisen suhteen. Sain vietyä kaksi muovipussillista vanhoja kotinauhoitteisia VHS-elokuvia roskiin, kaksi täyttä repullista DVD-elokuvia Kierrätyskeskukselle sekä olohuoneen ovella olleen DVD-leffahyllyn häkkivarastoon odottamaan josko sen joku ostaisi. Vein sen kuitenkin pois kämpästä jotta tyhjän tilan määrä kasvoi.

Elokuvat joita DVD-hyllyssä oli päätyi kaappeihin. IKEAn vetolaatikot makuuhuoneessa joissa aikaisemmin on ollut niitä DVD-elokuvia joita olen vienyt lähipäivinä Kierrätyskeskukselle saivat nyt sinne ainakin väliaikaisesti muita elokuvia tilalle. Osa DVD-hyllyn leffoista oli sellaisia joita aion viedä Kierrätyskeskukselle, mutta osa jää itselleni. Lisäksi paljon on sellaisia jotka on menossa myyntiin sillä niillä luultavammin on ihan rahallistakin arvoa sen verran että vaivannäkö myymisen suhteen kannattaa ainakin koettaa.

Tänään sain myöskin myytyä Genelec 8020 -sarjan kaiutinparin joten jonkin verran sain myös rahaa kun tavarasta luovuin. Genelecit on erinomaiset kaiuttimet niin ostaa, omistaa kuin myydäkin. Jos niitä ostaa käytettynä, käyttää itse vuoden tai pari ja sen jälkeen myy ne pois, saa niistä vielä ihan järkeviä summia takaisin. Joskus saa odottaa kauemmin, joskus vähemmän kauan mutta tavara kuitenkin ennemmin tai myöhemmin tuntuu lähtevän liikkeelle.

Samaa ei valitettavasti voi sanoa kaikista tuotemerkeistä, joten jos jonkin neuvon haluat oppia niin osta arvokkaampia ja arvostetumpia brändejä vaikka se maksaisi enemmän (siis jos tuote on mitä muuten haluat), osta ne tuotteet käytettynä niin saat siitä vielä tulevaisuudessakin edes jonkin verran itsellesi rahaa jos ne myyt pois etkä tee taloudellisesti aivan suhteettomia menetyksiä.

Vielä on paljon tavaraa jäljellä joista on tarkoitus hankkiutua eroon. Makuuhuoneessa on vielä vanha laiteteline josta olisi tarkoitus päästä eroon. Lisäksi jos vähennän elokuvien määrää radikaalisti voi olla että lipastokin jää turhaksi. Siihen on vielä kuitenkin pitkä matka, mutta räkkitelineestä poisluopumisesta ei kovinkaan pitkään. Teline ei luultavasti mahdu Mini Cooperin takakonttiin, mutta jos se mahtuu niin voi olla että viskaan sen Kierrätyskeskukselle.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *