Ensimmäiset testit Canon RF 28 mm F/2.8 STM objektiivilla

Kävin tänään Verkkokauppa.comista ostamassa Canon R50 -kameralle sopivan Canon 28 mm F/2.8 STM objektiivin. Olin kyseistä objektiivia miettinyt jo varmaankin kuukauden päivät, mutta objektiivia ei tuolloin ollut vielä Verkkokaupalta saatavana. Nyt putkea löytyi muutama kappale suoraan hyllystä joten tein tilauksen ja kävin hakemassa linssin.

Laitan tähän nähtäväksi muutamia testikuvia joista saa jonkinlaisen käsityksen minkälainen kuvanlaatu ja bokéh objektiivissa on. Omaan silmään kuvanlaatu on erinomainen ja bokéh miellyttävä ainakin näissä ensimmäisissä testeissä joten ensikokemukset ainakin on positiiviset.

Tärkein syy miksi tätä 28 mm objektiivia olin miettinyt on sen kohtalaisen yleispätevä etäisyys tavanomaiseen jokapäiväseen käyttöön. Tarkoitan siis sitä, että ihmisistä on mahdollista ottaa kuvia sosiaalisesti normaalilta etäisyydeltä ilman että joutuu pakittamaan kovinkaan kauas että he mahtuvat kuvaan. Lisäksi pienikokoisista esineistä ja asioista saa kuvia ilman että joutuu kovin kauas kohteesta menemään, toisin kuin esimerkiksi 50 mm F/1.8 objektiivin kanssa.

Muut syyt mitkä tässä objektiivissa itseäni kiehtoi oli sen pieni koko ja suurehko aukko eli F/2.8. Objektiivi painaa ainoastaan 120 grammaa eli vähemmän kuin RF-kiinnityksellä oleva “nifty fifty” eli 50 mm F/1.8 joka painaa 159 grammaa. Kittiputki 18-45 mm F/4.5-5.6 IS STM sekin painaa enemmän, 130 grammaa joten tämä on painonsa puolesta höyhensarjalaisten kepeintä kastia. Mikäpäs sen mukavampaa sillä kepeää kameraa ja objektiivia on mukavampi kuljettaa mukanaan joka paikkaan.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *