Olut: Amager World’s Best Imperial Pastry Stout

Tanskalaisen Amager Bryghusin panimon World’s Best Imperial Pastry Stout on mielenkiintoinen ja omalaatuinen tuttavuus makunsa puolesta. Vahvuutta löytyy stouteille tyypilliseen tapaan kohtalaisen reippaasti, 11 %, mutta voimakkuus ei nouse silti millään muotoa dominoimaan makukenttää ja käytännössä voimakasta alkoholipitoisuutta ei meinaa edes havaita oluen mausta. Kantavierteeksi on ilmoitettu 30.9 °P ja katkeroiksi 79.0 EBU.

Tuoksu on vahva ja imelä ja myöskin oluen maku on voimakkaan suklainen, leivosmainen ja makea. Suutuntuma on erittäin täyteläinen.

Mielipiteeni on hieman kahtiajakoinen. Maku ja tuoksu ovat hyviä, suutuntuma on pehmeä ja miellyttävä, olut on tummanpuhuvuudessaan kauniin värinen mutta samaan aikaan pian ensimmäisten kulauksien jälkeen makeus alkaa kääntymään jo liiallisenkin imelään suuntaan.

Parhaiten tästä varmaankin nauttii jos puolittaa tölkin toisen maistelijan kanssa jolloin oluen parhaat puolet kerkeää löytämään eikä makeus kerkeä nousemaan tarpeettoman häiritseväksi elementiksi.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *