Yöllinen kuvaussessio Lauttasaaressa

Koska uusi kamera tuli hankittua, täytyi sitä päästä heti yön pimeinä tunteina koettamaan kenttäolosuhteissa, sillä parhaiten käsityksen kamerasta normaalissa elämässä saa kun menee sen kanssa pihalle ja alkaa kuvailemaan. Tein kameran testaamista pokkarikuvaukselliseen tyyliin eli käytin automaattisia asetuksia enkä käyttänyt mitään jalustaa. Sillä tapaa saa parhaiten käsitystä miten hyvä kamera on pokkareiden korvikkeeksi. Ainoastaan kosketusnäytöstä tökkäsin tarkennusta välillä eri paikkaan.

Kuvasin RAW+JPEG-kombinaatiolla joista RAW-kuvat siirsin Lightroomiin ja sieltä ne siirsin jatkokäsittelyyn Color Efex Prohon.

Kuvista on hyvä huomioda se, että ne eivät pyri olemaan valokuvauksellisesti mitään “wau”-kamaa vaan niiden tarkoituksena on ainoastaan demonstroida millaista jälkeä kameralla saa kaupunkimaisemassa hämärässä kuvaten jos kuvia jälkikäsittelee edes hieman (jota aina tulee tehtyä).

Todellisissa kuvausolosuhteissa kamera oli mukava ja helppoa käyttää ja sen kuljettaminen kaulahihnassa kaulalla oli todella suuri ilo niskalle. Se ei painanut paljoa mitään eikä sitä edes painon puolesta juurikaan huomannut. Kuvanlaatu oli omaan makuuni todella hyvä. Ainakaan kameran rungon kuvanlaatu ei ole sellainen ongelma mistä löytäisin mitään valittamista, eikä tällaisessa hupikuvailussa myöskään objektiivin huono valovoima häirinnyt. Kuvaussessiosta jäi positiiviset fiilikset, sillä Panasonic Lumix GX80 vaikuttaa kittiputkensa kanssa erittäin lupaavalta kameralta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.