Kuukausikatsaus tammikuuhun

Tammikuun viimeinen päivä Helsingissä

Kuukausi on lähellä vaihtumistaan ja aika on jälleen kirjoittaa kuukausikatsaus menneeseen kuukauteen. Tänään postaus on hieman myöhässä normaalista kello 20:00 aikataulusta mutta ehkäpä asia ei ole niin vaarallinen 🙂 Syynä myöhäiseen postauksen ajankohtaan on vain kiireinen päivä takana. Aamu ennen töitä meni palkkapäivälle tuttuun tapaan laskuja maksellessa ja illalla tänään sitten olikin työpaikan bändin bänditreenit jossa sitten meni taas iltaan asti.

Kuukausi on kulunut muutoin mukavasti tavallisella tavalla. Töissä olen käynyt normaalisti asiakkaan tiloissa toimien, mutta tämän lisäksi eilen tuli käytyä myös Tampereella sijaitsevalla toimistollamme toiseen projektiin liittyen. Mukavaa vaihtelua!

Töiden lisäksi ihmisiä on tullut nähtyä mutta sopivan tasapainoisessa suhteessa eli myös omaa aikaakin on kerennyt olemaan tarpeeksi ja on jäänyt aikaa opetella uusia asioita. Tässä kuussa on tullut hieman opeteltua videoeditointia Final Cut Pro X:n kokeiluversiolla. Jahka enemmän saan aikaa järjestettyä tällaiseen harrastustoimintaan niin olisi kiintoisaa opetella enemmänkin kuvailemaan ja editoimaan.

Töihin mennessä oli taas talvista keliä

Perinteisiäkin harrastuksiani olen tässäkin kuussa jatkanut eli musiikin soittamista, kuuntelemista ja pelaamista. Työpaikan bändiporukan kanssa ollaan soiteltu kerran viikossa ja sitten olen lisäksi useampana iltana soitellut omaksi ilokseni niitä näitä. Ei pahaa kyllä tekisi varmaan soittaa enemmänkin niin kehitystäkin tapahtuisi enemmän.

Painless Destiny -artistinimeni kotisivuille osoitteeseen http://painlessdestiny.net/ tuli muutamat nuotit lisättyä. Kappeleisiin Without you I am dying (levyltä Romance), She walks alone (levyltä Last rays of the sun) sekä Withering flowers (levyltä Silhouette) on nyt saatavana nuotit. Jatkossa tuonne sivulle on tarkoitus lisätä myös muiden kappaleiden nuotteja jahka kerkeän niitä tekemään.

Painonpudotus on jatkunut tässäkin kuussa järkevällä tahdilla. Kuun alun ja kuun viimeisen päivän välillä painoa tuli hieman lisää mutta kuukauden keskiarvo verrattuna viime kuukauden painon keskiarvoon koki vain 200 grammaa negatiivista muutosta. Käytännössä siis painon pudotuksessa ei ole tullut mitään merkittävää takapakkia ja esim. tämän aamun aamupaino oli 99,8 kg mutta nyt iltapaino oli äsken 99,7 kg joten normaalia vaihtelua ainaostaan painossa on ollut.

Ruokia tuli laitettua kotona paljon

Paino ei toki ole tullut myöskään alaspäin joka on osittain huono juttu, mutta ei varsinaisesti kuitenkaan haitallinen asia. Painonpudotus on yhä päämääräni mutta tietenkin painon pitää pudota siten että se lähtee rasvasta eikä lihaksista – eli painonpudotus suoranaisesti ei ole se tavoite vaan kehon rasvaprosentin pieneneminen. Vyötärö on kaventunut silmämääräisesti arvioiden ja sen huomaa myös käytännössäkin siitä että tarpeen mukaan vyön voi vetäistä yhtä pykälää tiukemmalle joten kehitystä on tapahtunut mutta tulokset eivät vain vielä näy vaa’alla. Hyvään suuntaan siis ollaan menossa!

Painoa olen pudottamassa nyt hyvin perinteisellä metodilla eli syömällä vain terveellisemmin ja monipuolisemmin. Tämän tarkoituksena ei ole pelkästään painonhallinta vaan monipuolisemmin ja ravintorikkaammin syötäessä saa keho paremmin tarvitsemiaan ainesosia. Kasviksia on tullut syötyä joka päivä ja sen huomaa – olisi vaikeaa olla päivä enää ilman jotain tuoretta. Positiivinen muutos on siis tapahtunut ainakin ruokavalion terveellistämisen suunnalla.

Astianpesukoneen hankkimisen myötä myös kokkailuinto on kasvanut merkittävästi. Ruokia on tullut laitettua kotona merkittävästi useammin kuin ennen ja kotona tulee syötyä aikaisempaa enemmän. Astianpesukoneella on iso positiivinen vaikutus ollut siis apuna parempiin ruokailutottumuksiin!

Ulkonakin tuli silti käytyä syömässä

Leffoja tuli katseltua useampia tämänkin kuun aikana ja YouTubea tuli paljon selattua. YouTubessa on hienona puolena se että sieltä löytää vaikka kuinka paljon materiaalia itsensä ja osaamisiensa kehittämiseen. Esimerkiksi valokuvauksesta ja videoeditoinnista on tullut katseltua paljon videoita tämän kuun aikana.

Kaiken kaikkiaan kulunut kuukausi oli hyvä ja sopivan tapahtumarikas, mutta tarpeeksi tasainen että ei tarvinnut olla koko aikaa menossa johonkin suuntaan. Hyvillä mielin siis kohden pian alkavaa uutta kuukautta jos Luoja suo ja elonpäiviä riittää! 🙂

Oikein mukavaa alkavaa kuukautta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.