Kuukausikatsaus huhtikuuhun

Huhtikuun viimeisenä päivänä Koivulylässä. Kuva iPhone 7 Plus.

Kuukausi vaihtui, huhtikuu on mennyt ja toukokuu on täällä ainakin sikäli mikäli aikaa halutaan nähdä ja mitata lineaarisena jatkumona eikä staattisena tilana jossa vain olemme hetkessä läsnä joten tuttuun tapaan on aika kirjoittaa lyhyt katsaus menneen kuukauden tapahtumiin.

Toukokuu alkaa tuttuun tapaan vapulla eli vapaapäivällä töistä. Eilen tuli kuun loppua käytyä katsomassa Helsingin puolella kaverini kanssa ja blogipostauksen alussa oleva kuva on otettu Koivukylästä aivan junaradan tuntumasta kun olin lähdössä isolle kirkolle.

Kuukausi oli monessa mielessä varsin normaali omalla painollaan rullaileva kuukausi. Töissä tuli käytyä, pelejä tuli pelailtua ja kavereita tuli nähtyä joten sen suhteen ei mitään uutta eikä ihmeellistä.

Kuten täältä blogistakin on saattanut lukea hankin viime kuun puolella itselleni sähköpianon, Kawai CN37:n. Nyt muutamia viikkoja sillä soitelleena olen ollut varsin tyytyväinen ostokseen. Se on niin soundillisesti kuin soitannallisesti ollut hyvä, mukavan mutkaton flow kun sillä haluaa soittaa ja lisäksi se on sistustuksellisesti kaunis joten lasken sen myös positiiviseksi ostokseksi esteettisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Lisäksi viime kuussa tuli hieman kämppää sisustettua muutenkin eli laitoin muutaman taulun seinälle. Hissukseen kämpästä tulee koti kun vain hankkii asioita joilla viihtyvyyttä ja kodikkuutta saa lisättyä. Verhot on jossain vaiheessa sellainen että täytyy hommata paremmat sillä nykyiset on aivan järkyttävän rumat etenkin makuuhuoneessa. Eipä siinä mitään, hissukseen hommailee tällaisia asioita ajan kanssa.

Pienikokoinen tietokone, Raspberry Pi 3. Kuva Nikon D5300, Sigma 17-50 F/2.8.

Asuntoa tuli tehtyä kodikkaammaksi myös keittiön pöydän ja tuolien avulla. Mukavasti keittiöstä tuli sen myötä enemmän ihmisasutusta kuin opiskelija-asutusta muistuttava huone.

Viime kuun puolella kaverin luona käydessä näin hänellä mielenkiintoisia kotiautomaatioita joita hän oli värkkäillyt Raspberry Pillä ja Hass.io-softalla. Tästä itsekin innostuin ja kävin hankkimassa myös itselleni Raspberry Pin ja virittelin itsellenikin kotiautomaatioita. Jos jaksan kirjoitan tästä enemmän juttua tänne blogiin.

Poikkeuksellisesti kävin viime kuukauden puolella myös elokuvissa. Edellisestä kerrasta oli varmaan vierähtänyt lähemmäs 10 vuotta joten oli hyvä aika käydä katsomassa millaista elokuvissa käynti olikaan. Kävin katsomassa Ready Player One:n ja heti seuraavana päivänä kävimme työporukan kanssa katsomassa Shape of Waterin. Molemmat olivat kyllä varsin mainioita leffoja ja kokemus oli hyvä!

Huhtikuussa katsoin tavallista enemmän myös elokuviakin. Kerkesin katsomaan kotona 20 leffaa niiden kahden elokuvissa näkemäni lisäksi joten suhteellisen aktiivista leffakatselua oli viime kuukausi.

Huhtikuun alussa maassa oli vielä lunta. Kuva iPhone 7 Plus.

Viime kuun puolen välin jälkeen on taas tullut enemmän innostuttua pelaamaan Counter-Strikeä joten pelaamistakaan ei ole tullut lopetettua. Lisäksi hissukseen olen pelaillut myös PS4 Prolla Far Cry 5:tä eteenpäin joten aina kun aikaa on ollut on tullut pelailtua jotakin.

Painonpudotuksesta en osaa sanoa yhtään mitään sillä vaaka ei ole toiminut. Peräkkäisillä mittauksilla heittoa saattaa olla yli 3 kg enkä ole vielä(kään) saanut aikaiseksi ostaa uusia pattereita vaakaan ja katsoa josko ongelma korjaantuisi pattereiden vaihdolla. Lenkillä tuli kuitenkin käytyä muutamia kertoja ihan vain huvin vuoksi ja urheilun kannalta.

Yleiseti ottaen kulunut viime kuukausi oli normaali ja omalla painollaan eteenpäin rullaillut kuukausi jonka aikana tuli tehtyä muutamia isompia hankintoja joten tässä kuussa pääsee makaroni-ketsuppi-linjalle mutta onneksi isompia kertaostoksia ei sentään joka kuukausi tarvitse tehdä.

Oikein mukavaa alkanutta kuukautta kaikille! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.