Muutamia makroluontokuvia

Viikko sitten viikonloppuna oli erinomainen keli ja kävin tuolloin kaverini kanssa valokuvailemassa ja dronea lennättelemässä. Kaverillani siis on drone ja hän sillä lennätteli ja itse keskityin testailemaan muutamia kuukausia takaperin hankkimani Sigma 105 mm F/2.8 makro-objektiivin toiminnallisuutta luontokuvauksessa, tai tarkemmin sanoen makroluontokuvauksessa.

Yleistuntuma objektiivista on ollut positiivinen. Sen kuvanlaatu ja valovoima on hyvä eikä myöskään käytettävyydessä ole ollut valittamista. Olen aikaisemmin käyttänyt sitä ainoastaan sisällä asioiden kuvailemiseen mutta nyt vihdoin säiden muututtua miellyttävämmäksi ulkoilun kannalta sain testattua objektiivia myös erillisellä kuvaussessiolla.

Laitan tähän muutamia valokuvia joita reissulla tuli otettua. Kaikki kuvat siis on otettu Nikon D5300 -kamerarungolla ja objektiivina toimi tuo Sigma 105 mm F/2.8. Mikäli kuvaa haluaa katsoa suuremmassa koossa saa sen auki klikkaamalla kuvaa.

2 thoughts on “Muutamia makroluontokuvia”

 1. Katselin mielenkiinnolla millaisia kuvia tällä sigmalla saa ja vähän jäi sellainen fiilis, ettei linssi ole aivan tarkka. Valotusaika lienee niin lyhyt, ettei tärähtämisen pelkoa tule ulkona, mutta jotenkin vain yksityiskohdat tuntuivat pehmeiltä, kun otti täysikokoisen kuvan näkyville.

  Mitä tulee kuviin, niin ehkä käyttäisin enemmän valoa apuna kuvauskohteiden esiin nostamiseen. Esimerkiksi palikka olisi päässyt parrasvaloihin ja noussut kuvan keskiöön, jos sitä olisi siirtänyt hieman eteenpäin ja sen sijoittaisi valoon. Jos kuvan nimi on “varjossa”, niin siinä tapauksessa ymmärrän palikan sijoittamisen.

  Narsissia lukuunottamatta muissa kuvissa kohde nauttiikin valosta, joten … tuli vain mieleen.

  1. Kiitos kommentista, hyvä pointti tuo palikan tuonti valoon. Tuli tuo palikka satunnaisesti vastaan reissussa enkä sen suuremmin jäänyt sitä sommittelemaan mutta nyt kun asiasta mainitsit niin tuo olisi kieltämättä tuonut elävyyttä tunnelmaan. Pitääpä ensi kerralla pistää merkille tarkemmin noita aspekteja kun käy kuvailemassa ja tulee vastaan yllättäviä kohteita 🙂

   Valotusajan pyrin pitämään mahdollisimman lyhyenä jotta ei aivan kauheaa suttua tulisi koska ainahan nuo kasvit tuppaavat heilumaan ja 105 objektiivilla jo putken pituus vaatii käsivaralta myös lyhyttä valotusaikaa. Sigman Art-sarjan objektiivien terävyys taitaa olla aika paljon parempi mutta toisaalta hintakin on sitten selkeästi enemmän.

   Näissä kuvissa toki on hyvä muistaa että nämä vielä itselläni opettelukuvia joten saapa nähdä tuleeko terävämpiä kuvia jatkossa (eli onko toivoa omien taitojen kehittyessä saada terävämpiä kuvia) vai onko objektiivi rajoittava tekijä tarkkuudessa.

   Flickrin ryhmästä toki voi katsoa muita kuvia joita tällä objektiivillä ihmiset ottanut, https://www.flickr.com/groups/sigma-macro-105mm-f28-ex-dg-os-hsm/pool/ löytyy paljon kuvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.