Perjantaipullo: Pyynikin Nordic Lager

Pyynikin Nordic Lager tölkissä ja tuopissa

Tämänkertainen perjantaipullo on tamperelaisen Pyynikin Käsityöläispanimon Nordic Lager. Vahvuutta oluessa on 5,0 % ja sitä myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa. Firman nettisivuilta en valitettavasti tarkempia tietoja oluesta löytänyt joten muut tekniset tiedot jääköön mysteeriksi.

Tölkin aukaistessa oluesta ei löydä juuri minkäänlaista tuoksua ja kun tuoppiin kaataa ei tuoksua sieltäkään juuri löydä. Kuitenkin tuoksun löydettyä ei se ollut omaan makuuni mitenkään erityisen hyvä joten sinänsä ihan plussaa että tuoksu ei vahvasti esiin hyppää.

Vaahtoavuus on varsin kovaa kun tuoppiin olutta kaataa. Vaahto on hattaramaista ja kestää pinnalla kohtalaisen kauan joten kaatoprosessi ottaa oman aikansa ennen kuin koko tölkki on tiensä tuoppii löytänyt.

Suutuntuma on puolitäytelinen ja raikas, mutta etäisesti siinä on myös vappusimamaista fiilistä. En kyllä tarkemmin osaa sanoa miksi moinen assosiaatio itselleni syntyi, mutta jotain samaa mausta löytää. Aavistuksen verran oluesta löytää jonkinmoista hentoa siirappista makua.

Kulauksen otettua jälkimaku jättää halun ottaa toinen kulaus perään joka on toki plussaa. Kokonaisuutena toimiva lager josta löytyy selkeästi myös makuakin.

Musiikkina toimii mm. Grimes – Vanessa tai The Kooks – Bad Habit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.