Perjantaipullo: Sünner Kölsch

Sünner Kölsch

Sünner Kölsch on saksalaisen Colognessa sijaitsevan Sünnerin panimon valmistamaa Kölsch-olutta. Mikäli Kölsch ei ole oluttyyppinä tuttu on kyseessä Wikipedian mukaan kirkkaan keltainen pintahiivaolut joka on hyvin humaloitu mutta ei yhtä katkeroinen kuin saksalainen pilsner. En itse aikaisemmin tiennyt tällaisesta oluttyypistä joten ihan hyvä että tietämystään tulee laajennettua.

Vahvuutta oluessa on 4,8 % ja EBU-arvot näyttävät 20.

Tuoppiin kaadettuna olut kuohuaa varsin maltillisesti ja sen kaataminen onnistuu kohtalaisen ripeällä tahdilla vähäisen vaahtoamisen vuoksi. Tuoksu oluessa on mieto niin pullossa kuin tuopissakin eikä se kovinkaan selkeästi sieltä esiin hyppää. Tuoksu on varsin mieto ja neutraali.

Maku on miellyttävän raikas ja kesäinen ja sen maussa on etäisesti mietoa karamellimaisuutta. Jälkimaku houkuttelee ottamaan toisenkin siemauksen ja miksikäpäs ei ottaisi sillä Kölsch on sangen toimiva perusbisse jota etenkin kesällä mieluusti nauttii.

Musiikkina tämän kanssa sopii mm. Christina Aguilera – Fall in line tai Jessie J – Queen

Leave a Reply

Your email address will not be published.