Ravintolat: La Pasteria Italiana

Scialatelli al Ragu

La Pasteria Italiana on Vantaan Tikkurilassa kauppakeskus Dixissä sijaitseva italialaisravintola jonka menusta löytyy erilaisia pastoja, pizzoja, kana, kala ja liharuokia. Yrityksen verkkosivuilta http://www.lapasteria.fi/ voi käydä lukemassa lisää mitä kaikkea on tarjolla.

La Pasteria Italiana on ollut monesti ollut mielessä käydä testaamassa mutta olen kuitenkin autuaan iloisesti jatkanut kävelyä aina sen ohi sillä paikassa on hyvin usein päiväsaikaan ollut väkeä sen verran kiitettävästi että olen jättänyt testaamisen toiseen kertaan. Eilen kuitenkin illalla viiden maissa satuin sopivan hiljaiseen aikaan ja mahduin sinne hyvin istumaan.

Tilaus oli perinteiseen ravintolan tyyliin eli menin ensin tiskille jossa sanottiin että voin istua pöytään ja sain ruokalistan josta sitten voin etsiä mitä haluan syödä. Menin pöytään ja nopeasti löysinkin jo Scialatelli al Ragu -annoksen eli tuorepastaa jonka kanssa oli pitkään haudutettua härkää tomaattikastikkeessa sekä parmesaania.

Alkupalat

Henkilökunta tuli ottamaan tilauksen ja informoi että sivupöydästä voi käydä hakemassa alkupaloja. Alkupaloina oli salaattia, leipää ja keittoa. Otin itse pelkkää salaattia ja leipää.

Ateriaa ei kauaa joutunut odottamaan ja vähän salaatin loppuun syömisen jälkeen annos oli jo pöydässä. Ateria näytti lautasella ensialkuun pieneltä mutta lautasen koko hämäsi ja annoskoko oli juuri sopiva viemään nälän. Ruoka oli varsin hyvää ja maukasta, sellaista että mieluusti tänne voi kuvitella toisenkin kerran menevänsä muitakin annoksia testaamaan.

Ruoan jälkeen henkilökunta tuli pöytään hakemaan lautasen pois ja kysyivät maistuiko ruoka ja saisiko olla jälkiruokaa. Otin sitten jälkiruoaksi valkosuklaa-juustokakkua sekä cappucinon. Näitäkään ei kauaa joutunut odottamaan kun pääsi jo jälkiruoan kimppuun.

Valkosuklaa-juustokakkua ja cappucinoa

Jälkiruoka oli sellaista että on helppoa suositella tätä paikkaa vaikka pelkäksi kahvittelupaikaksikin mikäli Dixillä päin sattuu pyörimään. Valkosuklaa-juustokakku oli sanalla sanoen erinomaista eikä cappucinosta löydä myöskään mitään pahaa sanottavaa.

Kokonaisuutena ruoka ja jälkiruoat tulivat maksamaan 27 euroa joista pääruoan osuus oli 15.80 eur joten hintatasonsa puolesta paikka ei edusta edullisimpia ruokaravintoloita joita olen testannut, mutta ruoan ja palvelun laatuun nähden hinta on hyvin mitoitettu.

Ainoa miinuspuoli mitä paikasta keksin on toki sijainti joka on itselleni ainainen miinuksen aihe kaikissa paikoissa jotka sijaitsevat kauppakeskuksissa. Tästäkin huolimatta paikka on rauhallinen ja viihtyisä eikä kauppakeskuksen käytävä liikkeen edessä ole mikään järjetön ruuhkasuma joten tästä ei kuitenkaan kannata pelästyä.

Tiski

Kaiken kaikkiaan La Pasteria Italiana on käymisen arvoinen ruokapaikka sillä siellä on hyvää ruokaa hyvällä hintatasolla, ystävällistä palvelua eikä paikan viihtyvyydessäkään ole valittamista lukuunottamatta kauppakeskuksen käytävän näkymistä joihinkin istumapaikkoihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.