Keppijumppaa ja hierontaa

Hierontapaikan toimipiste TIkkurilassa on hotellilla

Kävin maanantaina fysioterapeutin kanssa rupattelemassa jo pidemmän aikaa jatkuneista (vuosia) satunnaisesti ilmenevistä niska-hartiaseudun jumista aiheutuvista päänsäryistä ja krapulamaisista oireista jotka tulevat vaikka ei olisi alkoholia nauttinut lainkaan. Käytännössä kerran kuussa tai vähintään parin kuukauden välein on aina yksittäisiä päiviä jolloin jomottaa päähän, niska on jumissa ja kun tarpeeksi kääntää päätä meinaa oksennuskin tulla. Kuitenkin olen tämän havainnut yhdistyvän niskan ja hartian jumeihin sillä aina kun on sellainen olo huomaa heti niskoja ja hartioita itseltään hieroessa että olo muuttuu merkittävästi.

Koska teen tietokoneilla istumista paljon työkseni ja vapaa-ajallani niin ei sinänsä ole mitenkään ennenkuulumatonta tai yllättävää että moisia oireita on, etenkin kun venyttelyt tuppaavat olemaan ajankohtaisia vasta kun on jo niin jumissa että muita vaihtoehtoja ei juuri ole.

Fysioterapeutin kanssa ensin rupattelimme työasennoista ja sen jälkeen kokeiltiin mitkä lihakset ovat jumissa jos mitkään. Olihan siellä sen verran paljon että antoi suosituksen että varaisin ajan hierojalle. Tämän lisäksi sain näppäriä liikkeitä jotka on varsin triviaaleja tehdä niin vapaa-ajallaan kuin töissäkin. Kaksi liikettä on ilman apuvälineitä ja kaksi kepin kanssa huitoen.

Keppiliikkeet erityisesti olivat mielenkiintoisia sillä niistä heti huomaa kuinka pahat jumit ovat sillä kepin kun taittaa pään yli kymmenen kertaa on jo aivan maitohapoilla. Kuulemma syynä siihen on että lihakset on niin jumissa joka aiheuttaa moista. Toinen liike kepin kanssa on sitten sellainen että kiskotaan keppiä leukaa kohden kapealla otteella. Tämä oli kanssa uskomattoman hapottava liike vaikka keppinä käytin kotona mopin vartta eikä kyse siis ainakaan ole kepakon painosta. Kiintoisaa miten pienillä liikkeillä jo saa merkittävää hapotusta aikaiseksi kun tarpeeksi jumissa on.

Ilman keppiä tehtävät liikkeet on pään kääntämistä sivulle samalla kun kädellä pitää kiinni toiselta puoleta penkistä ja toinen liike on seinää vastaan nojailu ja kaksoisleuan venytystä joka tuntuu jo niskassa ihan hyvin sekin. Helppoja ja nopeita joten ne on realistisia tehdä joka päivä töissä tai kotonaan.

Relakortti on hintansa väärti jos aikoo useamminkin käydä hieronnassa

Työnantaja tarjoaa meille kerran kuussa käsittääkseni 30 euron arvoisen hieronnan ja jos itse ostaa omalla rahallaan Rela-kortin saa tällöin kaksi hierontaa koska hieronnat maksaa puolet vähemmän.

Kävin tänään hieronnan testaamassa ja samalla sitten ostin tuon Rela-kortin sillä tarkoitus on käydä jatkossa useamminkin hierottavana. Jumia on niin paljon että hieroja arvioi että viidellä kerralla ei vielä kokonaan aukene. Hyvin paljon mahdollista joten parempi oli suoraan ostaa omakustanteisesti tuo Rela-kortti niin saa jatkossa hieronnat halvemmalla. Rela-kortin hinta oli 49 euroa mutta jos useamman kerran hieronnassa käy on kortti hintansa väärti.

Edellisestä hierontakäynnistä oli kulunutkin vuosia aikaa joten ihan hyvä oli käydä kokeilemassa miltä tämä tuntuu. Hyvältähän se tuntui ja kyllä oli helppoa havaita että useammalle kerralle on tarvetta sillä joka paikasta niskoista ja hartoista löytyi kunnon jumikohtia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.