Matka Puolaan, päivä 4

Kirkko Suwalkissa, Puolassa

Neljäs reissupäivä on tullut iltaan ja istun hotellissa Puolassa Varsovassa iPadini kanssa valmistautuen vähitellen rauhoittumaan iltaan ja unia kohden. Ennen sitä on kuitenkin aikaa tehdä lyhyt tilennekatsaus missä mennään ja miten matka on sujunut.

Aamu alkoi tänään Loft 18989 -hotellilla Puolan Suwalkissa kello 08:30 herätyskellon sointiin. Siinä vähitellen heräilin ja yhdeksän maissa lähdimme aamupalalle. Sielläkin hotellilla oli muiden hotellien tapaan runsas ja monipuolinen aamupala tarjolla. Aamupalan jälkeen otin vielä pienet unet sinä aikana kun kaveri kävi suihkussa. Omat unet jäivät viime yönä luultavasti alle kuuteen tuntiin kun jostain syystä ei nukuttanut joten pienet päiväunet ennen matkaan lähtöä ei tehnyt pahaa.

Hotellista suuntasimme Suwalkin kaupungille. Ajoimme auton jonnekin suhteellisen lähelle keskustaa ja lähdimme palloilemaan kaupungille kun ensin olimme parkkipaikan löytäneet. Kysyimme paikallisilta jotka eivät juurikaan tajunneet mitä selitimme emmekä me mitä he selittivät, mutta vihdoin yhteinen kieli aukesi sen verran että huitomalla parkkipaikkaa mies sanoi sanan ”Free!” jonka jälkeen tiesimme että siihen uskaltaa auton jättää siksi ajaksi kun kaupungilla kävi pyörimässä.

Mainosten paljastavuus oli hieman yllättävää tasoa

Kävimme jossain pienessä kauppakeskuksessa pyörimässä josta emme mitään ihmeellistä löytäneet mutta tuli kuitenkin kuvailtua putiikkien ikkunoita jotta saa muistikuvia minkälaisia kauppojen ikkunoita Puolan maalta löytyy. Sieltä jatkoimme matkaa Suwalkin keskustaan jossa sitten pyöriskelimme siellä sun täällä summassa suunnistaen ja kuvia paljon räpsien. Paikka oli varsin viihtyisän oloinen pieni kaupunki jossa mielellään kävisi vaikka toisenkin kerran.

Kävimme katsomassa paikallisten kirkkojen tunnelmia jos sinne olisi sisään päässyt mutta ainoastaan yhteen oli sisäänpääsy mahdollista joten suuntasimme sinne. Ovella heti huomasimme että ehkä tämä on paikka minne emme kuulu sillä siellä oli menossa jokin tapahtuma ja oven lähellä oleva mies katsoi hieman paheksuvan näköisesti kun saavuimme ovelle. Käännyimme siis samantien pois. Saattaa olla että menossa oli hautajaiset sillä aika lähellä sieltä oli pari ruumisautoa kirkon läheisyydessä joten ehkä hyvä että emme jääneet pidemmäksi aikaa urpoilemaan ja viemään Suomea maailmankartalle vähemmän positiivisessa valossa.

Johonkin paikalliseen kuppilaan menimme kahville ja siellä myyjäneiti osasi myös lontoota ja saimme helposti hoidettua haluamamme ostokset. Ilmeisesti täällä kulttuuri on erilainen kuin Suomessa sillä täälläkin kummatkin ostoksista velotettiin samasta vaikka kumpikin tilasi erikseen itse tilauksensa sanoen. Siis ensin tein itse tilaukseni ja kaveri perään sanoi että hän ottaa jonkin kahvin minkä ottikaan ja silti molemmat veloitettiin ensimmäiseltä tilaajalta. Alan uskomaan että tämä on jokin kulttuurillinen juttu sillä näin on käynyt hyvin monessa paikassa. Eipä tuolla toki väliä, hinnathan täällä pyörivät parin euron hujakoilla joten summan suhteen asia on yhdentekevä, ainoastaan kulttuurillisesti mielenkiintoinen.

Suwalkissa oli kaunis keli

Kaupungilla pari tuntia pyörittyämme jatkoimme autolla matkaa kohden Puolan pääkaupunkia eli Varsovaa. Matkalle mahtui useita pieniä kyliä ja kaupunkeja jotka ohi ajettuna vaikuttivat varsin elinvoimaisilta. Kiintoisa olisi käydä joskus tarkemmin kiertelemässä näitäkin. Jossain matkalle osuneessa kaupungissa pysähdyimme testaamaan kebapit kun hieman nälkä jo alkoi painamaan. Kuvia kebap-paikasta ulkoa ottaessa paikalla olleita paikallisia nuorta paria taisi hieman huvittaa turistimeininki mutta väliäkö hällä, pitäähän nyt kebabpaikasta saada kuva talteen. Paras taidehan syntyy kun laittaa itseään likoon ja mitäpä emme taiteen vuoksi tekisi 😉

Ajatuksena oli että olisimme n. 20 km päässä Varsovasta katsoneet hotellia mikäli sellainen matkalle sattuisi. Tällä kertaa ei sattunut ja saimme etsimällä etsiä hotellia inhimillisen etäisyyden päästä joka olisi vielä myös tolkullisen hintainen. Onneksi ensimmäinen löytämämme hotelli oli järkevää hintatasoa ja jäimme sitten sinne sillä yli tunnin hotellia etsineenä ei tehnyt mieli lähteä metsästämään parempaakaan.

Hotellihuone oli tähän mennessä erikoisin sillä kyseessä on kaksi erillistä huonetta ja yhteinen käytävä ja WC. Toinen huoneista on olohuoneen kaltainen jossa on sohva ja televisio ja toisessa huoneessa on leveä sänky. Itse varasin sänkyhuoneen nukkumista varten ja kaveri sai tyytyä sohvamajoitukseen. Sohva on kuitenkin levitettävä joten toivottavasti hänkin saa järkevästi nukuttua.

Patsas Suwalkissa

Huoneessa on lisäksi terassi johon huoneista pääsee katsomaan illan saapumista. Yleisesti hotelli tuntuu kohtalaisen luksus-meiningiltä etenkin kun kummallakkin on omat huoneet. Hotelli on noin 7 km päässä keskustasta ja hintaa tällaiselle kohtalaisen hulppealle majoittautumiselle tuli ainoastaan 89 euroa. Ei voi muuta kuin ihmetellä täkäläistä hintatasoa kuinka suomalaisittain edullisesti siistejä ja viihtyisiä hotelleja inhimillisen matkan päässä keskustasta löytyy.

Huomenna ajatuksenamme on kierrellä Varsovassa ja siitä jatkaa matkaa jälleen jonnekin suuntaan. Emme vielä ole lyöneet suunnitelmia sen suhteen lukkoon joten tänään illalla teemme jonkinmoisen suunnitelman jotta huomenna on kuviot selvät mihin aiomme jatkaa kaupungilta lähtiessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.