Perjantaipullo: Weihenstephaner Hefe Weissbier

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Weihenstephaner Hefe Weissbier on saksalaisen Weihenstephanin panimon valistamaa vehnäolutta. Alkoholitilauus oluessa on 5.4 % ja katkeroita 15 EBU-yksikkö. Lisätietoja löytyy mm. Alkon sivuilta.

Oluen aukaistua erottaa miellyttävän kepeän karamellimaisen tuoksun joka säilyy vielä tuopissakin vaikkakin suhteellisen mietona. Vaahtoavuus on voimakasta tuoppiin kaadetttaessa ja vaahto on koostumukseltaan kohtalaisen paksua ja kermaisaa näöltään ja maultaan neutraalia ja mietoa.

Omaan silmään Weihenstephanerin Hefe Weissbier on miellyttävän värinen olut. Suutuntuma on puolitäyteläinen ja kohtalaisen samea, jopa aavistuksen tummasävyinen vaikka kyseessä on näinkin vaalea olut ja siitä erottuu karamellimainen pehmeä maku. Aavistuksen havaittavissa simamaista tuntua joka erottuu etäisesti hennosti löytyvästä terävyydestä. Kokonaisuutena varsin hyvä ja toimiva olut.

Musiikkina tämän knassa sopii mm. Zara Larsson – Ain’t my fault tai Anne-Marie – Ciao Adios.

Leave a Reply

Your email address will not be published.