Perjantaipullo: Perlenbacher vehnäolut

Perlenbacher vehnäolutta myydään ainakin LIDLeissä

Nimensä mukaisesti Perlenbacher vehnäolut on LIDL-kaupoissa myytävää vehnäolutta. Alkoholitilavuus oluessa on 4.5 %.

Ensituntuma tölkistä on suhteellisen mitäänsanomaton sillä tölkin etiketin ulkonäkö antaa halvan tusinaoluen tuntuman. Tölkin aukaistua erottaa miedon mutta tunnistettavan vehnäoluelle tyypillisen tuoksun. Tuoppiin oluen saa kaadettua suhteellisen rivakasti sillä vaahtoavuus on kevyttä ja vaahto on suhteellisen paksuhkoa hattaraa mutta se katoaa pinnalta todella nopeasti pois. Tuopista oluen kohtalaisen tavallisen tuoksun erottaa hieman selkeämmin.

Suutuntuma on puolitäyteläinen, maku on hieman simamainen makealla banaanisella vivahteella. Maussa on aavistuksen verran terävyyttä vaikka kokonaistuntuma mausta jättääkin kohtalaisen laihan ja lähes vetisen fiiliksen. Alkoholia oluesta ei juurikaan maista.

Perlenbacherin vehnäolut on juomakeploinen vaikkakin kohtalaisen mitäänsanomaton tusinaolut.

Musiikiksi sopii jokin iloinen ja rempseä kepeä metalli, mm. Elvenking – Draugen’s Maelstorm sekä Leave’s Eyes – Sign of the dragonhead.

Leave a Reply

Your email address will not be published.