Perjantaipullo: Pimeyden Morsian

Iso-Kallan panimon valmistama Pimeyden Morsian on imperial stouttia jonka alkoholitilavuus on 8.0 %. Katkeroita oluessa on 29.0 EBU ja kantavierrettä 19.2°P. Olutta myydään hyvin varustelluissa Alkoissa.

Pullon aukaistua erottaa miedon mutta miellyttävän paahtoisen stoutin tuoksun. Tuoppiin kaadettuakin tuoksu säilyy matkassa vaikkakin yhtä hennosti erottuvana kuin pullossakin. Olut ei vaahtoa juuri lainkaan joten tuoppiin kaataminen on helppo ja mutkaton prosessi missä ei tarvitse juurikaan hidastella vaahtoamisen vuoksi.

Suutuntuma on pehmeä ja miellyttävä, samea ja täyteläinen, varsin helposti lähestyttävä paahteinen olut. Tämä toimii hyvänä sisäänheitto-oluena mikäli haluaa lähteä tutustumaan stouttien makumaailmaan sillä ainakin tähän mennessä maistamistani stouteista tämä on ollut omaan makuuni paras. Sen verran hyvä että olut löysi tiensä myös Suosituksia-sivulleni.

Pimeyden Morsian on myös jonkinmoinen bändiolut sillä kuten etiketissäkin lukee on kyseessä Turmion Kätilöiden Pimeyden morsian.

Musiikkina tämän kanssa toimi mm. Turmion Kätilöt – Dance Panique tai Black Light Discipline – On fire


Leave a Reply

Your email address will not be published.