Perjantaipullo: Tsingtao 1903

Tsingtao 1903 on Kiinan suurimman olutpanimo Tsingtaon panemaa 5,0 % vahvuista vaaleaa lageria. Olutta myydään Suomessa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa ja omani ostin Koivukylän Citymarketista. Firmasta ja heidän valmistamistaan oluista löytää tietoa panimon omilta sivuilta osoitteesta https://www.tsingtaobeer.co.uk/.

Oluen aukaistua erottaa sitä haistaessa kirpeähkön tuoksun joka säilyy hieman hennompana seuralaisena myös tuoppiin kaadon jälkeen. Tuoppiin kaataminen on helppoa vähäisen vaahtoamisen vuoksi ja tuopista oluen miellyttävä väri pääsee hyvin esiin.

Maku on miellyttävän raikas ja makeampi kuin monessa muussa maistamassani lagerissa. Suutuntumakin on varsin kepeä. Jälkimakua ei ole käytännössä juuri nimeksikään joten olut on varsin helposti lähestyttävää sorttia. Perus hyvä olut.

Musiikiksi tämän kanssa sopii kepeä kotimainen, mm. Erin – Vanha nainen hunnigolla tai Juha Tapio – Kaksi puuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.