Musamaanantai: Ensiferum – S/T

Ensiferumin ensimmäinen täyspitkä albumi

Tämänkertainen musamaanantain albumi vie muistoissa aikaan jolloin asuin Pyhäselän Hammaslahdessa. Tuolloin tuli tutustuttua suomalaiseen folkmetallia soittavaan yhtyeeseen nimeltään Ensiferum.

Yhtye oli julkaissut tämän ensimmäisen pitkäsoittonsa jo vuonna 2001 mutta vasta muutamia vuosia sen jälkeen itse tähän tuli tutustuttua. En täysin varmaksi muista keneltä ensimmäisen kerran tästä artistista kuulin ja miten sen löysin, mutta sen muistan että autossa tätä tuli kuunneltua paljon ja se iski varsin nopeasti omaan musiikkimakuuni tarttuvien ralliensa, hyvien riffien, monipuolisten sävellysten ja mukavan kuuloisten vokaaliosuuksien vuoksi.

Myöhemmin Ensiferumilta on tullut monia muitakin hyviä levyjä, mutta tämä levy on säilynyt kaikkein parhaimpana yhä vain. Esimerkiksi kappale Token of Time on yhä edelleen letkeää tossun alle menevää poljentoa jota kuunnellessa tulee yhä hyvät fiilikset.

Levy on kestänyt ajan hammasta enemmän kuin hyvin. Se kuulostaa yhä yhtä toimivalta kuin se kuulosti vuosia sitten kun tätä enemmänkin tuli luukuteltua. Harva bändi on sellainen joiden ensimmäistä levyä pitäisin parhaana, mutta Ensiferumin kohdalla tämä potkii yhä itselleni kovimpaa.

Mikäli bändi ei ole tuttu kannattaa YouTubesta kuunnella ainakin seuraavat biisit.

One thought on “Musamaanantai: Ensiferum – S/T”

Leave a Reply

Your email address will not be published.