Kokkailukeskiviikko: Kanarisotto

Maku oli näköä merkittävästi parempi

Kokkailukeskiviikko on jälleen täällä ja tämän päivän ateriana valmistui kanarisottoa jonka päälle heitin vielä hieman ananasta antamaan makua.

Kanarisottoon ainesosiksi tarttui S-Marketilta broilerin fileesuikaletta 700 grammaa, 400 g makaronia sekä Blå Bandin perhepakkaus valmista kanarisottoa suoraan pussista. En jaksanut lähteä keittelemään erikseen riisejä ja muita oheisaineksia joten päätin mennä siitä mistä aita on matalampi tai vaihtoehtoisesti sitä ei ole ollenkaan ja ostin tuollaisen valmisateriapussin.

Kuten annoskoosta pystynee arvaamaan ajatuksena oli laittaa sitä niin paljon että siitä riittää syömistä koko loppuviikoksi ja vielä viikonlopuksiksin. Yhden lautasellisen ruokaa söin (juurikin tuon mikä kuvassa näkyy) ja lisäksi pakastettavaksi/jääkaappiin jäi vielä viiden annoksen verran lämmitettäväksi valmista ruokaa.

Ruoan laitto on yhtä yksinkertaista kuin millaiseksi sen pystyy kuvittelemaankin. Kanasuikaleet pannulle kärventymään ja samaan aikaan vettä summamutikassa kattilaan noin litran tai hieman yli. Kanaa välillä aina pannulla sitten kääntelee että suikaleet ruskistuvat tasaisemmin ja kun vesi kiehuu viskaa sinne sekaan pussillisen kanarisottoa ja pussillisen makaronia.

Makaroni on hyvä ja edullinen lisä jolla evästä saa jatkettua

Kanoja ei tarvitse koko aikaa käännellä eikä kattilassa olevia eväitäkään sen enempää, riittää että välillä aina vähän möyhentää että eväs ei köntsähdä kattilassa pohjaan. Itselläni on tapana melkein mitä tahansa pannulla laitettavaa pyöritellä enemmänkin kuin tarve olisi, mutta eipähän ainakaan päässyt kanat jämähtämään pannuun kiinni kuin täit tervaan.

Noin puolisen tuntia koko kokkailuoperaatiossa meni aikaa koska kattilassa oli kiitettävän paljon asioita kiehumassa ja se oli suhteellisen hidasta. Lopussa sitten kun kattilassakin oli makaronit ja riisit sopivan pehmeitä omaan makuun heitin kanasuikaleet sekaan, hämmensin ja annoin hetken imeytyä kannen alla ennen kuin heitin annoksen lautaselle ja kiskaisin ääntä kohden. Toki ananakset heitin vasta kun ruoka oli lautasella jotta ne pysyivät mukavasti huoneenlämpöisenä.

Hyvä ja edullinen ruoka, noin 10 euroa meni tarpeisiin ja syömistä riittää noin kuuteen annokseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.