From Fatness To Fitness – viikko 00

Tämän aamun lenkin tilastot

Kuten kuukausikatsauksessa mainitsin on tarkoitus lisätä liikuntaa ja pudottaa painoa. Aikaisemmin olen tästä maininnut ohimennen ainoastaan kuukausikatsauksessa mutta nyt ajattelin ruveta sunnuntaisin lisäämään viikottaisen statuspostauksen kuinka liikunta on sujunut.

Aloitin merkitsemään näitä lenkkejä kuukauden alusta joten tämän viikon postaukseen tulee ainoastaan kolme lenkkiä. Jatkossa on tarkoitus sunnutain postauksessa laittaa maininta lenkeistä jotka on tehty sunnuntain ja lauantain välillä. Tällä viikolla poikkeuksellisesti nyt kuitenkin laitan tämän aamun lenkinkin tähän ja se nyt tulee ensi viikon postauksessakin mukaan mutta siitä saa sitten jatkossa rytmin kuntoon.

Syy miksi mainitsen lenkit sunnuntaista lauantaihin on tietenkin se, että sunnuntaina tulee postaus iltaisin kahdeksalta enkä tietenkään voi tietää jos vielä postauksen jälkeen käyn heittämässä lenkin joten näin pääsee siitäkin ongelmasta.

Tarkoituksena on jakaa ylhäällä näkyvän kuvan kaltainen statuskuva aina jokaisesta kävelylenkistä jonka olen tehnyt. Tietenkin tähän lasken mukaan vain ne jotka olen asioikseni lähtenyt lenkille enkä ole harrastanut hyötyliikuntana tapahtuvaa kävelyä.

Ensi viikon postaukseen koetan etsiä jonkun fiksun graafin kuinka saan aina jaettua myös aamupainon viikon ajalta jotta siitä saa myös käsitystä painon kehityksestä. Tähän hätään en löytänyt kuin kuukausitasolla näyttävän tilaston joka on kätevä kuukausikatsauksessa mutta täysin hyödytön viikkotason tilastoja ilmaistessa. Toivon mukaan ensi viikolla saan myös painodataa jaettua. Jos en löydä niin sitten täytynee tyytyä kuukausikatsauksessa vain jakamaan tulokset.

Kuten näistä kuvista näkee on lenkin pituus ja kesto lyhyt ja vauhti suhteellisen hidas. Tänään vauhtia hidasti erityisesti reilut määrät lunta jalkakäytävillä joka teki lenkistä suhteellisen raskaan tarvottavaksi.

Kuitenkin olennaisinta tässä vaiheessa ei ole tietenkään lenkin pituus tai miten nopeasti siellä tuli pyörittyä vaan se, että sinne edes tulee lähdettyä. Parempi on tehdä pysyvä tapa hitain askelin (!) kuin rynnätä pitkille lenkeille täydellä tarmolla ja lopettaa motivaation puutteeseen viikossa.

Lisäksi kun tänne näitä postaan joka viikko niin on siinä hyvä syy myös käydä lenkillä, sillä julkisesti kun sen tekee niin kynnys lopettaa motivaation puutteeseen on suurempi 😛

Lauantai 02.02.2019
Perjantai 01.02.2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.