Ruokapaikat: Ravintola Maya

Hiiligrillattu härän sisääfilepihvi

Vuoden 2019 ensimäiseksi ravintolatestailuksi päätyi Helsingissä aivan rautatieaseman tuntumassa (Mikonkatu 18) sijaitseva ravintola Maya. Mayassa olen aikaisemminkin käynyt pariin otteeseen, mutta tällä kertaa myös kamera oli mukana joten pystyn tänne blogiinkin paikasta lyhyesti kirjoittamaan.

Mayassa tarjoillaan sivujensa mukaan latinalais-amerikkalaiseen tyyliiin. Koska omakohtaista kokemusta ei ole latinalaisesta Amerikasta tyydyn luottamaan että tyyli on jotain sellaista mitä Maya on. Lopputuloksen kannalta asialle ei ole itselleni toki merkitystä sillä menin sinne syömään kaverini kanssa hyvän ruoan ja hyvä sijainnin vuoksi kun sopivasti sattui tilaakin olemaan vapaana. Useammankin kerran olen saanut havaita että paikka on täynnä, joten on suositeltavaa tehdä pöytävaraus ravintolaan jos haluaa varmistaa että tilaa riittää.

Ruokajuomaksi löytyi Panimo Hiidenkin oluita

Syömään meno oli ravintoloiden yleisten tapojen mukainen. Sisään mennään ja odotetaan tiskin lähellä, tarjoilija tulee ohjaamaan pöytään ja pian pääsee tekemään juomatilausta. Oma valintani oli Panimo Hiiden olut Raivoava Rakki joka oli varsin mieluisan makuinen IPA ja siten toimva ruokajuomaksi.

Alkupaloiksi valitsin Queso a la parrilla -annoksen joka suomeksi oli grillattua halloumjuustoa ja pebrevinaigretteä. Pääruoaksi valitsin Filette gaucho -nimellä löytyneen aterian johon kuului hiiligrillattu härän sisäfileepihvi, paahdettua perunaa, vihreää mantelisalsaa, punaviinikastiketta sekä kasvispaistosta.

Alkupalana oli Queso a la parrilla

Ateria valmistui suhteellisen nopeasti, eli kun ruokajuomaa siemaili meni n. 10 minuuttia että alkupalat oli pöydässä ja noin vartti siitä tarjoiltiin jo pääruoka. Aika jolloin olin täällä käymässä oli keskiviikkopäivä noin kello 16 joten mitään ruuhkaa ei paikassa siihen aikaan ainakaan ollut. Mene tiedä kuinka nopeasti sitten iltaisin ja muina ruuhka-aikoina ruokaa saa, mutta yleensä tämän tyylisiin ravintoloihin ei tule lähdettyä muutenkaan kiireen kanssa.

Pääruoan jälkeen valitsin jälkiruoaksi latten sekä Tarta Maya -annoksen johon kuului chilillä maustettua suklaakakkua, vaniljajäätelöä, hedelmiä sekä marjoja.

Jälkiruoaksi tuli valittua Tarta Maya -annos

Ateria oli kokonaisuutena erinomainen. Härän sisäfileepihvi oli miellyttävän mehevä myös kypsänä jollaisena pihvin pyysin eikä myöskään lisukkeet jättäneet valittamisen sijaa. Jälkiruokakin maistui hyvälle joten paikasta jäi ateriansa osalta yhtä positiiviset mielikuvat jotka aikaisemmillakin käyntikerroilla on jo muodostunut.

Hintatasonsa osalta Maya on hieman korkeampi kuin moni muu paikka josta olen täällä blogissani aikaisemmin kirjoittanut, mutta on se myös merkittävästi fiinimpikin. Ateria alkuruokineen, jälkiruokineen sekä juomineen maksoi 59,20 eur joten se sijoittuu hieman keskivertoa ravintolaa hinnakkaampien ravintoloiden kategoriaan.

Hyvän aterian lisäksi paikan palvelustakaan ei löytänyt mitään valittamista ja paikka on tunnelmaltaan myös viihtyisä. Se on myös hyvällä sijainnilla joten en löydä mitään syytä miksi Mayaa en voisi suositella myös muillekin.

Lähikuva pihvistä
Paikka sisältä

Leave a Reply

Your email address will not be published.