Perjantaipullo: Zeunerts Höga Kusten

Kopparbergs Bryggerin panema Zeunerts Höga Kusten on ruotsalaista lageria. Oluen alkoholitilavuus on 5,3 %, katkeroaineita siinä on 20.0 EBU ja kantevierrettä 12.1°P. Lisää tietoa oluesta löytää Alkon sivuilta.

Oluen avattua erottaa keskivertolagerista poikkeavan tuoksun sillä se on hedelmäisempi kuin yleensä lagereissa on tullut vastaan joten ainakin jotain persoonallista naapurimaamme juomasta on siis löydettävissä.

Vaahto on erittäin vähäistä ja pullon sisällön voi humauttaa vailla huolia ja murheita rivakallakin tahdilla tuoppiin. Vaahto kerkesi katoamaan pinnalta jo ennen kuin olutta pääsi maistamaan kuvien ottamiselta joten kauaa vaahto ei ole viettelemässä maistamaan.

Suutuntuma on täyteläisempi kuin missään aikaisemmin maistamassani lagerissa ollen kuitenkin puolitäyteläinen. Maku on hedelmäinen ja asteen verran tummempaa sorttia kuin mielikuva keskivertolagerista antaisi odottaa.

Miellyttävä tuttavuus länsinaapurista jonka seura kelpaa hyvin vaikka toisenkin kerran.

Musiikiksi toimii tämän kanssa ainakin Bon Jovi – Livin’ on a prayer tai Guns ’n Roses – Don’t cry.

One thought on “Perjantaipullo: Zeunerts Höga Kusten”

Leave a Reply

Your email address will not be published.