Kokkailukeskiviikko: Allun helppo vegepannu

Tämänkertaisena kokkailukeskiviikon ruokana laitoin sekalaisen vegekokkailun. Koska tällä ei ole tietääkseni mitään yleispätevää nimeä niin olkoon se nyt nimeltään Allun helppo vegepannu.

Odotan mielenkiinnolla tuleeko koskaan tehtyä tälle jatkoa nimeltään semihelppo vegepannu josta on hyvä jatkaa semivaikea vegepannu -ateriaan ja lopulta päätyä haastavuuessaan hulluuden rajoille kokkaajansa kutsuva vegepannu -ateriaan. Tuskin, mutta aika näyttää.

Kuitenkin ateriaan tuli laitettua herkkusieniä, vihreää paprikaa, omenaa, papuja ja tofua sekä heitettyä sekaan chilitöhnää.

Raaka-aineet kokkailukeskiviikon ateriaan

Koska aineita oli näin vähän ja ne kaikki menivät pannulla laitettuna heitin ensimmäisenä vain pannun kuumenemaan, laitoin margariiniä sulamaan ja pilkoin vihreää paprikaa mukavammin mutusteltavan kokoiseksi. Kaksi pötkylää oli sopiva määrä tähän ateriaan. Pilkkomisen jälkeen tietenkin heitin ne sitten pannulle vain lämpenemään.

Seuraavana pannulle taisi tiensä löytää puoli tölkkiä herkkusieniä, heti perään sitten pavuista vajaa puolet tölkistä (ehkä kolmasosa) ja siitä sitten joko tofu tai omena. En muista eikä sillä sinänsä ole yhtään mitään merkitystä. Ateriaan tuli heitettyä ainoastaan puolikas omena ja se oli varsin sopiva määrä, samoin kuin tofuakin yksi siivu pilkottuna oli riittävästi.

Viimeisenä sitten heitin mausteeksi chilitöhnää ison teelusikallisen antamaan makua ateriaan. Se toimi hyvin, ei ollut liian mausteista mutta ei kuitenkaan jättänyt ateriaa mauttomaksi.

Vihreitä paprikoita löytyi myös pitkulaisena

Kokonaisuutena ateria oli ennalta arvattavan makuista eli perus hyvää kasvisruokaa jolla saa nälän siirrettyä pois. Hyvänä puolena maun lisäksi oli myös sen vähäinen kaloripitoisuus joten tämänkaltaisia ruokia voi olla hyvä laittaa useamminkin eri variaatioina.

EDIT 2019-02-08: Ruoassa oli ainoastaan tofua, ei fetaa kuten vahingossa aiemmin kirjoitin.

2 thoughts on “Kokkailukeskiviikko: Allun helppo vegepannu”

    1. Oho! Olevinaan oikoluin että otin sanan feta pois ja korvasin sen tofulla kun siinä oli vain tofua, mutta näemmä jäänyt sitten kuitenkin vielä väärin jonnekin 🙂 Thanks, pitääpä korjata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.