Kuukausikatsaus helmikuuhun

Helmikuussa Helsingissä on jo kevät pitkällä

Kuukausi on menossa viimeisessä päivässä joten on tavalliseen tapaan aika tehdä kuukausikatsaus. Lyhyesti sanoen kuukausi oli kokonaisuutena hyvä.

Helmikuu on ollut erinomainen kuukausi liikunnallisessa mielessä sillä olen saanut lenkkeiltyä ahkerasti kuten tänne blogiinkin olen postaillut. Lenkkeily on auttanut painon pudotuksessa ja lisäksi se on lisännyt yleistä vireystilaa. Töiden jälkeenkään ei yleensä väsytä tai ole muutoin nuutunut olo vaan energiaa riittää vielä illastakin.

Olen helmikuussa saanut pidettyä aikaisemmat aamuheräämiset hyvin tapana ja myös viikonloppuina on tullut herättyä aikaiseen. Kuun alussa heräilin kuudelta, myöhemmin siirsin 05:50:een ja nyt 05:45 on herätyskello aamuisin soimassa. Vähitellen tarkoitus on saada siirrettyä tuo 05:30 tai 05:00 mutta se täytyy tehdä pienin askelin siihen kohden mennen eikä kerralla, koska muuten se tapa vain jää pois yhtä nopeasti kuin mitä se tuleekin.

Syy miksi aikaiset aamuheräämiset on tärkeitä itselleni saada tavaksi on sen välilliset vaikutukset kaikkeen muuhun mitä teen. Esimerkiksi aamulenkit jäävät tekemättä jos nukun myöhään. Työpäivinä aloitan työt normaalisti viimeistään kahdeksalta joten ennen sitä on kerettävä käydä lenkki heittämässä. Aamu on itselleni ainoa realistinen aika tehdä lenkki sillä illasta ei koskaan tiedä mitä se tullessaan tuo. Tarkoitan tällä siis sitä, että sosiaalinen elämä painottuu normaalisti iltaan ja jos lähtee vaikka työpäivän jälkeen kavereiden kanssa jonnekin tai joku käy kylässä tai muuta vastaavaa niin koskaan ei tiedä milloin illasta on vapaata aikaa.

Keväinen aamu Vantaan Koivukylässä junaa odotellessa

Aikaisten aamujen myötä olen taas saanut laitettua askel kerrallaan asuntoa siistimpään suuntaan ja näistä tulee myöhemmin postauksia tänne blogiinkin. Käytännössä olen taas noudattanut kolmen päivittäisen tehtävän taktiikkaa jolla saa ihmeitä aikaiseksi. Tehtävät päivälle ovat lähes aina sellaisia että ne voin tehdä jo ennen töihin menoa ja siten nekin ovat riippuvaisia aikaisista aamuista.

Esimerkiksi keittiössä vetolaatikot ovat olleet kaoottisessa sotkussa, mutta alle viikossa nekin on saanut tolkulliseen kuntoon. Käytännössä yksi tehtävä per päivä on ollut “Siivoa yksi keittiön vetolaatikko” kunnes kaapit ovat tulleet siihen kuntoon että niistä löytääkin asiat joita etsii. Samalla on myös tullut käytyä läpi niissä lojuneita vanhoja papereita ja tehtyä siivousta.

Elokuviakin tuli katsottua muutamia tässä kuussa, mutta merkittävästi vähemmän kuin tammikuussa. Tässä kuussa oli paljon kaikkea muuta aktiviteettia että ei ollut niin paljoa aikaa katsoa, mutta kuitenkin 26 leffaa tässäkin kuussa kerkesi katsomaan. Käytännössä lähes yksi per päivä tahti on ollut kuitenkin joka on suhteellisen paljon sekin.

Helmikuussa tuli taas aktivoiduttua musiikin soittamisen ja laulamisen saralla. Työpaikan bändiin tuli taas mentyä mukaan soittelemaan useammankin kerran ja lisäksi kotona tuli soiteltua ja lauleltua kohtalaisen paljon. Tarkoituksena on vuosien mittaan kehittyä soittajana ja laulajana paremmaksi eikä siihen ole mitään muuta tapaa kuin ahkera treenaaminen joten vähän kerrassaan sitä kehittyy.

24 pv kaverin luota tullessa Vantaalla

Kotona tuli myös tietokoneita päivitettyä ja laitettua vanha iMac vaihtoon. Vaihdoin tilalle Mac Minin ja MacBook Pron. Aikaisempi MacBook Proni on vuodelta 2010 ja alkaa enemmänkin jo osoittamaan ikääntymisen ja vähitellen hajoamisenkin merkkejä joten ehkä hieman yli 8 vuoden vaihtosykli on sopiva. Mac Mini taas ajaa nykyään täysin asiansa ensisijaisena pöytäkoneena sillä olen jo noin vuosi sitten ostanut hyvän IPS-näytön jonka kanssa Mac Mini on varsin asiallinen kone lähes kaikkeen mitä koneillani teen. Koetan näistä koneista saada kirjoitettua lähikuukausina jotain kokemuksia jos vain saan aikaiseksi.

Videoeditointia ja yksinkertaisten videoissa nähtävien animaatioiden tekoa tuli myös opeteltua tässä kuussa Final Cut Pro X:llä sekä Motion 5:llä. Kummallakin opettelu on aivan alkutekijöissään mutta vähän kerrallaan on tarkoitus opetella mitä niillä voi tehdä ja miten. YouTube on onneksi ollut varsin avulias tässä sillä netti tarjoaa paljon hyviä opetusvideoita aiheeseen liittyen.

Mitään muuta uutta ja erikoista ei helmikuuhun olekaan mahtunut joten kuukausi on ollut tavallista arkea, töissä käymistä, kodin siistimistä, lenkkeilyä, sosiaalista elämää ja harrastuksia. Mitä sitä muuta edes mukavaan elämään tarvitseekaan, joten tästä on hyvä jatkaa kohden seuraavaa kuukautta. Hyvää alkavaa kuukautta kaikille 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.