Mini kävi katsastuksessa

Ratsuni nousee kohden korkeuksia

On taas se aika vuodesta jolloin armaan ratsuni oli aika käydä kuntotarkastuksessa jotta selviää onko siitä yhä tieliikennekäyttöön ilman että se on uhkaksi itselleen ja muille.

Perinteitä kunnioittaen hoidin tälläkin kertaa auton katsastuksen hyvissä ajoin. Katastusaikaa olisi ollut jäljellä vielä vajaa kymmenen tuntia eli viimeisenä päivänä tälläkin kertaa asian sain aikaiseksi hoitaa, kuinkas muuten.

Aamulla en edes varmaksi tiennyt missä on lähin katsastusasema mutta kiitos netin karttapalveluiden löysin yhden suhteellisen läheltä (alle 10 km päässä). Laitoin sen osoitteen kännykän navigaattoriin ja lähdin matkaan. Ilahduttavasti matkan varrelle tuli toinen katsastusasema jo muutamaa kilometriä ennen sitä minne olin matkalla joten muutin suunnitelmaa paikasta minne menen ja ajoin siihen ensimmäiseen mikä vastaan tuli.

Yksi auto oli parhaillaan katsastuksessa kun tulin paikalle mutta onneksi sen jälkeen oli suoraan vapaata ja Mini pääsi syynättäväksi.

Katsastusasemalla oli menossa joku kevätkampanja jonka vuoksi pakokaasumittaus ja katsastus oli yhteensä 50 euroa joten ilahduttavasti katsastus oli edullisempi kuin arvioin sen olevan.

Kuten aina ennenkin katsastus oli jännitysnäytelmä josta ei yhtään osaa arvioida mitä tuleman pitää. Se joko menee läpi tai sitten ei. Havaittavia vikoja ei ollut tiedossa, mutta jostain syystä katsastukseen mennessä on aina asenne “saapas nähdä mitä sieltä löytyy”.

Onneksi mitään isompaa ei löytynyt ja Mini selvisi ainoastaan pienillä huomautuksilla. Toiseen takavaloon oli sisälle päässyt kosteutta jostain joka tietenkin täytyy selvittää mistä moinen johtuu. Tämän lisäksi pissapojassa ei ollut lainkaan nestettä mutta tämä onneksi korjaantuu sen verran triviaalilla toimenpiteellä että on mahdollista että itsekin sen onnistun tekemään.

Mahdollisuus tietenkin on siihen että tungen pissapojan nesteet jäähdytinnesteiden tilalle tai jotain muuta yhtä älytöntä, mutta elätän toivoa että löydän oikean säiliön joko avaamalla konepellin ja ihmettelemällä ja päättelemällä tai vaihtoehtoisesti katsomalla ohjekirjasta tai netistä minne nesteet tulee lisätä.

Onneksi näissä kummassakin on aikaa laittaa ne kuukauden sisällä kuntoon joten mitään paniikkia ei ole. Tietenkin pissapojan nesteen lisääminen on tehtävä aiemminkin jos aion autolla pärrätä pitkin maita ja mantuja, sillä ei autoa kuulu pitää huollettuna siksi että se menee katsastuksesta läpi vaan siksi että sillä on turvallista ajaa.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt voin taas vuoden ajella eteenpäin ilman tarvetta miettiä seuraavaa katsastusta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.