Sängynpääty tuli hankittua

IKEAn Brimnes sängynpääty. Lampun johto ei ole enää yhtä rumasti kuin kuvassa.

Pari viikkoa sitten lauantaina saapui IKEAsta viikkoa aikaisemmin tilaamani sängynpääty. Koska tuote on sen verran suurikokoinen päätin ottaa kotiinkuljetuksen kun sellainen oli saatavana. Kuljetus sovittiin että se tuodaan 09:00 – 13:00 välisenä aikana ja aikataulu piti hyvin sillä tuote tuli hieman ennen kahtatoista sisälle kantamalla.

Ryhdyin heti tuotetta kasaamaan sillä olin menossa illalla vielä kaverin luokse käymään ja vanhasta tottumuksesta tiesin että nämä IKEA-tuotteet saattavat ottaa oman aikansa että ne saa kasaan. Lisäksi sängyn päädyn kokoaminen oli yksi päivän kolmesta tehtävästäni (lue lisää kolmesta tehtävästä päivässä) joten ei muuta kuin pakettia purkamaan vain jotta sain havaita osia olevan kiitettävät määrät.

Kasaaminen oli poikkeuksellisen helppoa sillä ainoastaan yhden osan sain laitettua kasatessa väärinpäin eikä silläkään ollut kasaamisen kannalta merkitystä vaan sillä oli vaikutusta ainoastaan lopputuloksen visuaaliseen kauneuteen. Koska osa jää käytännön elämässä piiloon tai vähäiselle huomiolle en jaksanut enää ruveta sitä irti värkkäämään ja takaisin kiinni sillä yleensä nämä eivät tuppaa turhia purkamisia kestämään.

Lähes kaikki vaiheet olivat helppoja kunnes päästiin avaruudellista hahmotuskykyä mittaaviin osuuksiin eli niihin missä on kolmiulotteinen kuva suhteellisen vähillä tuntomerkeillä ja joiden perusteella pitää pystyä päättelemään mitenkä päin osa menee. Tässä vaiheessa tuotteen kasaaminen hidastui yhtä hitaaksi kuin päässäni raksuttavat rattaat jotka koettivat prosessoida näkemääni visuaalista informaatiota heikoilla tuloksilla. Vihdoin tajusin kuinka päin osat tulee sijoittaa jonka jälkeen sain ne kiinnitettyä paikalleen.

Kasausvaiheessa olisi kätevää ollut olla enemmän tilaa

Kun osat oli kiinni oli aika nostaa tuote pystyyn väliaikaista tarkistusta varten. Siinä vaiheessa tietenkin toinen sivuhyllyistä meinasi tulla alas mutta onneksi muutama kiinnike sentään piti hyllyn paikallaan eikä koko roska päässyt tipahtamaan. Tuote tuli nopeasti laitettua takaisin makuulleen ja kiinnitykset varmistettua paremmin.

Tämän jälkeen uusi yritys ja pian jo toisellakin puolella oli samaa ongelmaa. Tässä vaiheessa vähemmän kauniiden ilmaisujen saattelemana pääsin tarkistamaan lisää kiinnityksien pysyvyyttä toiseltakin puolelta.

Kun osat oli vihdoin saatu paikoilleen ja pysymään kunnolla kiinnitin vielä ylälaitaan tulevan päätytason. Toki kippasin sängynpäädyn lattialle makuulleen ja aloin kiinnittämään osaa. Tämä oli luultavasti yksin kasatessa hankalin osuus koska osa piti saada menemään kunnolla suoraan kummaltakin puolelta yhtä aikaa. Lopulta sekin onnistui ja kiinnitykset sai tehtyä ja tuotteen kaiken vaivannäön jälkeen läjään.

Viimeisenä operaationa oli sängynpäädyn sijoittaminen seinää vasten. Tämä pitäisi kiinnittää seinään kiinteästi, mutta koska sänkyni painaa sen verran paljon ei se sieltä pääse omin voimin kaatumaan päälleni (koska sänkykin lähtisi valumaan eteenpäin ja törmäisi jalkopäässä jo kaappiin).

Toisin kuin monet IKEAn huonekalut tämä ei ollut kovinkaan kevyt. En muista olenko kyseisestä kaupasta koskaan mitään yhtä painavaa tuotetta hankkinut joten siirtäminen seinää vasten vaati hieman voiman käyttöä. Ei tuote mikään järin painavakaan ole, mutta painopisteen ollessa sellainen että tuote lähtee luistamaan ja kippaamaan nopeasti jos kovin vinossa sitä pitää niin silloin sen painon kuitenkin havaitsee kun ottaa kiinni että koko roska ei mene nurin.

Lopulta sängynpääty löysi tiensä seinää vasten ja siinä se on hyvin myös pysynyt. Omaan makuuni sängynpääty on tyylikäs ja tuo mukavaa vaihtelua huoneen värimaailmaan. Samoin sen päädyssä on tilaa sijoittaa joitain tavaroita sekä yläpuoleisessa tasossa on myös pienet reiät joista saa vedettyä vaikka kännykkälaturin johdot tai vastaavat mikäli haluaa kännykän laittaa lataukseen päänsä yläpuolelle. Itse en ole tästä ajatuksesta innostunut joten kännykät latautuvat yhä kauempana päästäni, mutta niille joita ei ajatus räjähtävistä akuista kuumota tarjoaa tämä sängynpääty näppärän suunnittelun sen osalta. Mene tiedä vaikka se tarjoaa joskus jopa tajunnan räjäyttävän kokemuksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.